изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:03 EEST
БОЙКО БОРИСОВ ОБЕЩА СРЕДСТВА НА ШАБЛА    
НовиниВ петък премиерът Бойко Борисов посети Шабла и Камен бряг, които са най-засегнати от земетресението, разлюляло страната на 5 август. Той обеща средства от бюджета, за да могат да ремонтират пострадалия сграден фонд.

Официален оглед в Шабла и Камен бряг, които най-сериозно пострадаха от земетресението, разлюляло страната малко преди обяд на 5 август, направи в петък премиерът Бойко Борисов. Първо той пристигна в Шабла, където се срещна с кмета на общината Красимир Кръстев. Заедно с премиера Шабла посетиха още кметът на Добрич Детелина Николова и мажоритарният депутат от Добрички регион Румен Иванов. Шабленският градоначалник му предостави доклад, в който са отбелязани  най-сериозните проблеми. Сред пострадалите сгради в Шабла е 100-годишният храм "Св. Харалампий", където има паднала мазилка - 30 на сто. Паднал и е счупен стъклен витраж с формата на кръст на купола в източната част зад иконостаса. Премиерът огледа храма и дори запали свещ. Пред журналисти той заяви: "Първите 10 хил. лв. за ремонт на храма вече са пристигнали, дал съм срок до вторник общината да представи подборно какви са щетите и ще осигурим пари от бюджета, за да бъдат направени ремонтите". След това Борисов отиде и в дома на 85-годишната баба Монка, където стените на къщата са се разцепили от земетресението.
Пред шабленското кметство възрастни хора чакаха премиера. Пенсионираната 66-годишна учителка Евгения Томова чакаше Бойко Борисов, за да му изрецитира "Молитва" на Вазов. "С това стихотворение лягам и ставам, защото вече не вярвам на никого и на нищо" - сподели възрастната жена пред журналисти. Тя заяви, че едва не се е срутил домът, в който живеят двете с дъщеря й.
 


Сходни връзки

БОЙКО БОРИСОВ ОБЕЩА СРЕДСТВА НА ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди