изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:03 EEST
ЦОНКО ЦОНЕВ ПОИСКА ПОЖАРНА    
НовиниСлед Шабла Б. Борисов посети Камен бряг, където също огледа нанесените поражения от земетръса. Първо влезе в клуба до кметството, където българският фотограф, живеещ в Австрия Юрий Чарийски, провеждаше със свои възпитаници кръжок по фотография. Младежите му подариха голяма снимка на морето от кръжочниците.

"Ще й намерим място в Министерски съвет, да я закичим" - обеща Бойко на девойките. По оценката, която вече бе направена, се оказва, че в Камен бряг на кметството и клуба до него и частни домове са нанесени щети на обща стойност 63 хил. лв. Пред премиера кметът на община Каварна Цонко Цонев заяви: "Не искаме пари от бюджета. На сесията през август ще внесем докладна от резерва ни да се отпуснат между 8 и 9 хил. лв. и с наши работници и материали ще направим ремонт на домовете на хората, които са пострадали от земетресението. На сесията през септември ще актуализираме бюджета и тогава ще заделим и нужните 55 хил. лв. за ремонт на кметството в Камен бряг. Искаме обаче по възможност нова пожарен автомобил". На въпрос на Б. Борисов това ли е най-нужното, Цонев бе категоричен: "Да. Дори за малко да се изложим - в Камен бряг, където преживяхме земетресението, възникна пожар в четвъртък, който благодарение на намесата на хора и техника от фирма "Пътно строителство" бе потушен навреме. Защото пожарната в Каварна има два над 20-годишни ЗИЛ-а, които - докато минат разстоянието от 15 км, половината Камен бряг щеше да е в пламъци" - поясни Цонев. Борисов обеща пожарна на каварненци, след което се отправи на оглед и в резерват Яйлата. Там кметският наместник на Камен бряг Добринка Ялнъзова го запозна на място с пропукванията и пропаданията на големи каменни блокове. "Това е истински уникален резерват. Затова ще изпратя лично зам.-министъра на културата, който е и археолог - д-р Тодор Чобанов да направи оглед и да се прецени как да се обезопаси брегът" - каза премиерът преди да отпътува.
 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ ПОИСКА ПОЖАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди