изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:19 EEST
МИНИСТЪР И ПАРЛАМЕНТАРЕН ШЕФ ОТКРИХА ЛОВА В ДОБРИЧКО    
Лов и риболовСъс старта на ловния сезон, всеки авджия получава билет за легално отсъствие през уикенда от дома

С много шеги и закачки официално старт на ловния сезон в полетата край Батово дадоха земеделският министър Мирослав Найденов, зам.-председателят на комисията по земеделие в Парламента Емил Димитров, който е и собственик на ловно стопанство "Елен" в Етрополския Балкан. Още от 6 часа сутринта домакинята -  директорът на Държавното ловно стопанство в Балчик Калинка Тодорова, очакваше и посрещаше гостите в двора на ловния дом в селото, известен повече като румънската къща. "Така знаят дома хората, защото всъщност къщата е строена през времето, когато Добруджа е била под румънско робство и е била собственост на румънци, които после я дарили" -  пояснява Тодорова. Пръв пристигна Емил Димитров, който радушно се представи само с малко име на очакващите го журналисти. Димитров заяви пред медиите, че май той е най-запаленият ловец в настоящия парламент. "Ловец съм от 25 години и всеки лов ми допада, но все пак повече предпочитам този на едър дивеч" - каза той. От своя страна пък домакинята сподели от дългогодишния си опит като ръководител на стопанството, че независимо от времето никога не се отлага старт на лова. "Със започването на лова, всеки един ловец получава билет за легално отсъствие през уикенда от дома".
Димитров разкри, че на неговата мушка е попадал благороден елен, чийто трофей е получил по международната класация 253 т. "Най-атрактивен е обаче ловът в Африка и то най-вече т. нар. "голяма петорка", в която ловецът трябва да отстреля слон, бивол, лъв, леопард и носорог. Аз нямам от колекцията само носорог и все още стойка над камината ми очаква да си получа слона, който се работи от препаратор в Перник" - разкри още тайни за хобито си депутатът. Като запален авджия Димитров разказа, че цени много и оръжието, с което ловува. За старта на сезона той си беше донесъл една от любимите си пушки, изработена през 1916 г., марка "Джеймс Уодуърд". "Пушката е английска и има и колекционерска стойност" -  добавя Димитров. Групата потегли с високопроходими джипове към полето, където към дружинката се присъедини и останалата част от ловците начело със земеделския министър Мирослав Найденов и парламентарния секретар на земеделското министерство Симеон Манасиев. Найденов призна, че спрямо колегата си Емил Димитров е с по-малък, но вече не скромен стаж като авджия. Шеста поред година обикалял ловните полета и гори в страната, като сред трофеите си имал глиган. Найденов стреля по пернатия дивеч с италианска пушка марка "Бенели" и добави, че най-емоционален за него е именно птичият лов. Отговорникът на лова Илия Бойчев извърши проверка на ловните билети на авджиите - в групата имаше адвокат, министър, депутат, предприемач, доктор и бизнесмен и им направи инструктаж, докато гончетата - бретон шпаньоли нетърпеливо подръпваха каишките в ръцете на водачите. Министър Найденов се пошегува, че в политическия лов, след Стефан Юруков - срещу когото вече има повдигнато обвинение в качеството му на шеф на горите, не изключва да бъде поразен и министър. Изключително успешен бе ловът за групата авджии, водени от Найденов. Между 50-60 пъдпъдъка бяха отстреляни, което е рядкост при откриване на сезона, каза К. Тодорова. Самият министър окичил колана си с 12 пернати. На всички ловци Найденов пожела успешен ловен сезон. След това компанията се подкрепи с добруджанска баница, кафе и безалкохолно в двора на ловния дом в селото. Неотложен служебен ангажимент на министъра бе повод да не се седне на традиционната трапеза с курбан за откриване на лова.
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР И ПАРЛАМЕНТАРЕН ШЕФ ОТКРИХА ЛОВА В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.88 секунди