изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:25 EEST
Червен ексдепутат на прокурор заради преотдаване на общински имоти    
Ред и сигурностБившият депутат от БСП Венелин Узунов да бъде призован за разпит от Районна прокуратура - Разград, разпореди заместник-окръжният прокурор Антония Донева.

Депутатът от 40-ия парламент ще бъде разпитан заради сигнал на Центъра на неправителствените организации в Разград. Срещу Узунов има съмнения за неправомерно разходване на средства от реализирани приходи от наеми на Центъра за икономическо развитие, чийто председател на Управителния съвет е самият той.

След разпит на настоящия изпълнителен директор и на счетоводителя на гражданската структура, преписката по сигнала е прекратена, а Районната прокуратура не е установила престъпление.

След обжалване от Центъра на НПО обаче заместник-окръжният прокурор Антония Донева отмени отказа за образуване на досъдебно производство и разпореди допълнителна проверка. Разпитани ще бъдат бившият изпълнителен директор на ЦИР Илиян Николов и председателят на Управителния съвет Венелин Узунов. Предстои да се установи дали има данни за неизгодна сделка, присвояване или друго неправомерно разпореждане със средства.

Разследването е свързано с два общински имота, които преди 10 години са отдадени на ЦИР за безвъзмездно ползване. Единият от тях, дворно място от 4400 кв м и застроена площ 1 714 кв м, е преотдаван на частни фирми. Само за последните две години приходите за неправителствената организация са 36 371 лв. На последната сесия на Общинския съвет на Разград договорът между общината и ЦИР бе прекратен. За помещенията ще бъдат обявени нови конкурси и приходите ще влизат в общинската хазна, решиха съветниците. http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Червен ексдепутат на прокурор заради преотдаване на общински имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди