изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:19 EET
Румен Петков дава на съд финансовия министър    
НовиниНародният представител от Коалиция за България Румен Петков съобщи на пресконференция в Плевен, че ще заведе дело за клевета срещу финансовия министър Симеон Дянков, предаде Фокус.

Петков определи като „клевети” и „откровени лъжи” твърденията на Дянков, че бившият вътрешен министър не е допуснал осъществяването на пряка връзка между информационните системи на данъчните и митническите служби.
Той заяви, че твърденията на Дянков са в резултат на некомпетентност, недоброномереност или подвеждане от по-нисшестоящи служители. Петков поясни, че и двете служби са към Министерството на финансите и той не би могъл да възпрепятства тяхната работа.
Петков разкритикува Дянков, че с лекота „разхвърля” различни цифри за загубите от липсата на информационна система между двете служби. По думите на Петков след шест месеца тези цифри ще бъдат подложени на сериозен анализ, когато ще стане ясно „какъв е резултатът от екскурзиите на Дянков из страната”. Като клевети определи Петков и твърденията на Дянков, че по времето на Петков са поръчвани хеликоптери с туристически цели.
Той поясни, че закупуването на четири хеликоптера е част от стратегията за изпълнение на Шенгенските споразумения и стандарти. Петков заяви, че ще заведе дело срещу Симеон Дянков, за да е ясно, че всеки в България може да бъде министър, но всеки клеветник трябва да понесе предвиденото от закона.
Делото срещу Дянков ще бъде заведено в първите дни на септември след ваканцията на правораздавателните институции.
Петков каза, че се надява, че те ще подходят със същия ентусиазъм към настоящите министри, както и към бившите от БСП.
dir.bg
 


Сходни връзки

Румен Петков дава на съд финансовия министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди