изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:44 EEST
Бейтула Мехсуд бил убит от ЦРУ на покрива на къщата на неговия тъст    
По светаВашингтон. Американски официални представители застанаха зад убеждението си, че лидерът на талибаните в Пакистан Бейтула Мехсуд е бил убит миналата седмица на фона на съобщенията, че самолет на ЦРУ е осъществил ракетен удар срещу него, докато разтривали крака му на покрива на къщата на неговия тъст, предаде АФП.


Представител на американските служби за борба с тероризма каза за АФП в понеделник, че са налице „силни индикации, че Мехсуд е мъртъв” след ракетната атаката, осъществена от безпилотен самолет.
Американският президент Барак Обама е бил информиран, че Мехсуд е бил убит след засилено въздушно разузнаване с девет безпилотни самолета, чиято мишена е бил талибанският предводител. В сряда вечерта американските разузнавачи в Пакистан забелязали мъж на покрива на дома на тъста на Мехсуд в Южен Вазиристан. Описанието му съвпадало с това на Мехсуд, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на източник от специалните служби. Жена масажирала крака на мъжа, а в ЦРУ знаели, че Мехсуд, който страдал от диабет и изпитвал болки в краката, често търсил облекчение по този начин. Американските служби вече имали разрешението на президента Барак Обама да атакуват Мехсуд, ако им се отдаде възможност.
„Тогава ЦРУ решава да предприеме действия,” съобщава американският информационен канал.
Друг високопоставен командир на талибаните, Хакимула Мехсуд, призова Пакистан да представи доказателства, че Мехсуд е мъртъв, като настоя в телефонен разговор с АФП, че той е жив.
Пакистанските власти казаха, че въпреки, че според тях Бейтула Мехсуд е убит при атака с американски разузнавателен самолет заедно с неговата съпруга в сряда, налице е известно объркване в информацията за неговата съдба.
И двете правителства, във Вашингтон и в Исламабад, още не са потвърдили официално смъртта на терориста.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Бейтула Мехсуд бил убит от ЦРУ на покрива на къщата на неговия тъст | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди