изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:59 EEST
Производителите на биогорива в България са изправени пред фалит    
НовиниПроизводителите на биогорива в България са изправени пред фалит. От 2 години никой не работи, натрупани са и много кредити. Вече и за лични нужди не се произвеждат биогорива. Това заяви в интервю за радио “Добруджа” председателят на Националната асоциация по биогорива в България  Димитър Замфиров.

"В момента за тях се иска акциз. С него те стават по-скъпи от останалите горива и това ги прави непродаваеми. През миналата година влезе в сила Закона за възобновяемите и алтернативни енергийни източници и биогоривата, който налага задължително смесване на стандартните горива с биодизел и биоетанол. За година и половина нито едно лице не е наказано, че не го спазва, обясни Замфиров. Според него виновник за неспазването на нормативата е стария енергиен министър Петър Димитров. Ако новият министър прояви воля закона да се спазва и предприятията ще заработят, смята Замфиров. Той поясни, че от всички балкански държави единствено в България не се смесват бензина с биогорива, а използването на биогорива като заместител на стандартните горива е заложено в европейското законодателство.

Радио Добруджа

 


Сходни връзки

Производителите на биогорива в България са изправени пред фалит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди