изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:06 EEST
17 МЕДАЛА ЗА РАЙОННАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЛЕПО-ГЛУХИТЕ    
ОбществоРайонната организация на слепо-глухите в Добрич се върна със 17 медала от Осмото държавно първенство по шах, Седмото първенство по лекоатлетически и физически дисциплини за сляпо-глухи и Националния преглед на художествената самодейност.

Те са организирани по повод 12-ия рожден ден на Националната Асоциация на сляпо-глухите в България /НАСГБ/, 5 години от издаването на сп. "Звук и светлина" и 4 години от учредяването на поетичен клуб "Вдъхновение" на сляпо-глухите поети. В надпреварите добричката организация е участвала с осем спортисти и е завоювала пет златни, шест сребърни и шест бронзови медала, съобщи председателката на структурата. Блестящо са се представили Трифон Лазаров, Руска Ангелова, Марийка Атанасова, Калинка Ковачева, Еленка Демирева, София Йорданова, Илия Костов и Богдан Петров.
Съставът за стари градски песни "Антица" с ръководител Мария Паскалева е спечелил златен медал. Също златни отличия имат рецитаторското дуо - Светла Маринова и Калинка Ковачева, с музикално-поетичната композиция "Сърцето на Добруджа", както и дуетът за народни песни Станчо Станчев и Мария Андреева. Втора награда за художествено слово има Ваня Петкова, а Станчо Станчев - за изпълнение на акордеон. К. Ковачева е класирана на трето място за изпълнение на стихотворение с жестомимика.
Благодарим на община Добрич за осигурения транспорт, както и на шофьора Живко Илиев, който ни оказваше помощ навсякъде, подчерта председателката на РО на слепо-глухите Калинка Ковачева. Тя изказа благодарност и на  спортистите и самодейците за техния ентусиазъм и борбен дух и за постиженията им, с които представиха достойно нашия град.
 


Сходни връзки

17 МЕДАЛА ЗА РАЙОННАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЛЕПО-ГЛУХИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди