изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:22 EET
БЛИЗО 3 МИЛИОНА СА ЩЕТИТЕ ОТ ПЕТЪЧНИЯ ПОРОЙ    
НовиниОбщина град Добрич депозира доклад в Министерски съвет


Готов е вече обобщеният доклад с констатациите и количествено- стойностните сметки за нанесените материални щети от поройния дъжд на 7 август. Това съобщиха от общината в Добрич. Комисията, извършила огледа, е установила, че най-пострадала е сградата на ДКЦ - 2, където нанесените щети са в размер на 467 671.20 лв. Дейностите по възстановяване включват укрепване на основния изкоп, откъдето водата проникна в сградата директно през стената в приземието и първия етаж. Необходима е и подмяна на покривната хидроизолация от общо 1 121 м2 , подмяна на оборудването в парокотелното, което също е залято от водата, подмяна на аварийното табло с газсигнализатор и останалото оборудване във физиотерапевтичния блок, разположен на І етаж.
Нарушени са пътните настилки по улиците „Генерал Попов” и „Генерал Кантарджиев” в Промишлена зона „Север”, отчитат от кметството. Във възстановителните дейности след пороя се отчита, че е извършено аварийно отвеждане на водите от железопътния мост чрез профилиране на леглото, както и премахване на намалената проводимост на река Добричка в участъка на Промишлена зона „Север”. Пострадалите учебни заведения на територията на общината са СОУ  „Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ „Стефан Караджа”.
Щетите на територията на общинските обекти възлизат на 817 479.96 лв. Необходимите възстановителни строително-монтажни работи на фирми, както и унищожените материални активи на граждани, пострадали в Промишлена зона „Север”, възлизат на 2 093 440.95 лв. Общата стойност на всички щети е 2 916 429.39 лв., отчитат още от кметството. Оттам допълват, че за спешните възстановителни работи по железния път Национална компания „Железопътна инфраструктура” е вложила около 50 000 лева, като там ще продължат възстановителните работи.
Вчера продължи миенето на улиците и булевардите в града, както и в кв. „Балик”, където има наноси от дъжда. След приключването на основното измиване "А.С.А. Шеле - България" ще извърши дезинфекциране с биоцид „Изосан - Г”, с цел предотвратяване разпространението на евентуални зарази, информираха още от кметството. Общинското предприятие за устойчиви дейности и проекти подпомага дейностите по извличането на калта и тинята от стопанските дворове на фирмите в пострадалите райони на града.


 


Сходни връзки

БЛИЗО 3 МИЛИОНА СА ЩЕТИТЕ ОТ ПЕТЪЧНИЯ ПОРОЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди