изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:53 EEST
Край на гласуването с чужди карти в парламента    
ПарламентДо края на седмицата ще заработи новият пропускателен режим в сградата на парламента на „Ал. Батенберг”, а до края на месеца ще заработи и този в Народното събрание.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова, цитирана от "Фокус". Техниката е закупена, но до сега е стояла в подземията на Народното събрание.
Устройствата, които ще бъдат монтирани, отчитат с четец влизането и излизането на всеки депутат или представител на администрацията. На влизане четецът ще отбелязва часа, минутата и датата. На монитор на входа пък ще излизат образът и данните на лицето, което влиза. Така охраната ще може да следи кой влиза, и няма да се чекират две карти, тъй като при поставянето на повече от 1 карта, четецът блокира. С тези карти ще се осигури достъпът за влизане в сградите и така ще става гласуването. Във всяка минута ще може да се следи дали има депутат, който не е влязъл в сградата, а се гласува с неговата карта, обясни Фидосова. Тази система може да пуска в минута до 30 души.
Към момента няма необходимост от свикване на народните представители за пленарно заседание, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя съобщи, че от началото на август са постъпили два проектодокумента - проект за правилник на комисията за контрол на ДАНС и доклад за дейността на съдилищата през 2008 г. На постоянните комисии са разпределени осем законопроекта и пет проекторешения. Цачева обаче посочи, че се появяват затруднения в работата на комисиите, свързани със завареното положение на администрацията.
Цачева припомни, че от 13 юли новите депутати са ползвали хотел „Родина”. „Защо обаче не е проведена процедура до 13 юли и как е избран хотел „Родина”, в който бяха настанени депутатите, отговор не получих”, каза председателят на НС. Отговорността за това е изцяло на бившия главен секретар, тъй като между изтичането на мандата на единия председател на НС и избирането на друг, главният секретар на парламента изпълнява административните функции, каза Цачева. Тя обясни, че именно това е довело до липсата на доверие от нейна страна към Аврамов и до неговата оставка.
Очаква се до края на седмицата всички бивши депутати да освободят жилища и от следващата седмица всички нови народни представители, които не са от столицата, да имат апартаменти. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Иван Иванов.
Бившите депутати, които не са върнали ключовете на жилищата си, са: Иво Атанасов; Димитър Димитров; Фикрет Сепетчи; Георги Георгиев; Митко Димитров; Борислав Българинов; Радослав Иванов; Иван Стаматов; Диана Хитова. Общо 117 са необходимите жилища за народни представители. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обясни, че е прекратена специалната обществена поръчка за ремонта, която е и обект на разследване от страна на ДАНС.
В момента се подготвя документацията за обществена поръчка за ремонта на жилищата по законовия ред, като открита процедура. Докато това стане, народните представители, които вече имат жилище, сами със свои средства ще извършат хигиенизираща дейност, защото за ремонтни дейности няма време и възможности, обясни Цачева. dir.bg
 


Сходни връзки

Край на гласуването с чужди карти в парламента | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Край на гласуването с чужди карти в парламента
Автор: Anonymous да 2009-08-11 @ 23:03 EEST
поредния фарс

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди