изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:44 EET
БСП-ДАЛАВЕРИ: Пирински качи властта на асансьори за 325 бона, Калфин “наводнил” външно с алкохол за 150 хил. лв.    
Новини Две дела за афери на доскорошното парламентарно ръководство е образувала прокуратурата. Първото от тях ще разследва поръчката на асансьори, които според новите шефове на Народното събрание са закупени на космически цени.


Председателят на законодателната институция Цецка Цачева поясни, че компетентните органи проверяват дали първите две съоръжения, които са монтирани в сградата на пл. "Ал. Батенберг", не струват всъщност 90 хил. лв., а не 300 бона, колкото е профукал предшественикът є Георги Пирински. Вторият конкурс за доставка на още 5 асансьора, спечелен наскоро от същата фирма, пък бил стопиран. Проверка на "Монитор" установи, че за тази поръчка дружеството трябвало да прибере още над 1 млн. лв.

Оказа се, че за първите два асансьора дружеството "Гордил" в крайна сметка е гушнало цели 325 хил. лв.

Цачева обяви, че се води разследване и за специална засекретена обществена поръчка за ремонт на депутатските жилища. Тя отказала да подпише документите и за нея. Шефката на НС разкри, че за освежаването на квартирите са предвиждали цели 800 бона. 3 фирми трябвало да ремонтират апартаментите. Бившият главсек Огнян Аврамов, който бе заменен с досегашния общинар в Монтана Иван Славчов, заради кризата с недостига на жилища поискал на 17 юли от ДАНС справка за въпросните фирми, които били офертирани за ремонтите. Цачева напомни, че новите депутати бяха в София и се заклеха на тържествено заседание 3 дни преди това. Според съпредседателя на групата на ГЕРБ Искра Фидосова целта била да се заобиколи законът. Заради отложените освежителни дейности новодошлите от провинцията законотворци от ГЕРБ щели да бръкнат в собствените си джобове, за да хигиенизират квартирите. От партията на Бойко Борисов огласиха имената на 9 бивши законодатели, които все още не са си събрали куфарите от ведомствените апартаменти. Това са социалистите Иво Атанасов, Радослав Иванов и Дияна Хитова, Митко Димитров и Георги Георгиев, които влязоха с групата на "Атака", Фикрет Шабанов от ДПС, Борислав Българинов и Иван Стаматов от БНС, както и Димитър Димитров, който напусна ОДС и се присъедини към РЗС. Димитър Димитров обясни, че е предал ключа от ведомственото си жилище още в петък. Иван Стаматов от БНС също е категоричен, че е освободил апартамента си. Той е успял да "завещае" имота на свой приятел от Хасковския район - депутатът от ГЕРБ Иван Петров. "Оставям му някои лични вещи. И в момента помагам на колеги да се настанят", похвали се бившият народен представител. Борислав Българинов, който бе избран за член на Бюрото за контрол над СРС-та, пък уточни, че до Цачева е изпратено писмо от министъра на правосъдието Маргарита Попова. В него се иска Българинов да остане във ведомствения апартамент, докато изпълнителната власт не му осигури друг. "Ще си плащам наема", обеща той.

Новото парламентарно ръководство информира, че се е натъкнало на парадоксални случаи, когато решило да организира внезапна проверка на служителите от администрацията. Оказало се, че в кабинетите си хора, които уж нямат право на достъп до класифицирана информация, разполагат с папки с гриф "Секретно". В касите им били открити дискети и флашки, които били предадени за установяване на съдържанието им на компетентните органи.

Бившият външен министър и настоящ евродепутат Ивайло Калфин е обявил в последните дни от мандата си във Външно конкурс за закупуването на алкохол на обща стойност 150 хил. лв. Това показва справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки. Спиртните напитки са предназначени за мисиите ни зад граница. Наследницата на поста Румяна Желева обаче със заповед от 7 август прекратява конкурса за избор на фирма, която да осигури алкохола за дипломатите ни. За сметка на това обаче Калфин прокарал други две спорни поръчки.

На 30 юни - седмица преди парламентарния вот, външното министерство е обявило конкурс за закупуването на рекламни материали под формата на тениски, филми и дискове с българска музика на обща стойност 120 000 лева. В края на май пък МВнР е пуснало обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети и хотели за родните дипломати зад граница и гостите на Външно. Конкурсът е на обща стойност 7,2 млн. лв. с ДДС.

На 28 юни 2009 г. експросветният министър Даниел Вълчев обявил конкурс за избор на туроператорска агенция, която да осигурява семинарите и командировките на школските директори и чиновниците от МОН за следващите 4 години. Офертите за конкурса са били отворени на 6 юли, но до сделка едва ли ще се стигне.

www.monitor.bg

 


Сходни връзки

БСП-ДАЛАВЕРИ: Пирински качи властта на асансьори за 325 бона, Калфин “наводнил” външно с алкохол за 150 хил. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди