изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:38 EEST
3 млн. долара зад свободата на Панчова?    
Новини
Сомалийски старейшина е съобщил, че шестимата чужденци, сред които е и българката Данка Панчова, са били освободени от похитителите си срещу откуп от 3 милиона долара, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.


Шестимата бяха отвлечени в Сомалия през ноември 2008 година по време на мисия на френската хуманитарна организация "Действие срещу глада", за която Панчова работи.
"Доколкото знам, платен е откуп от 3 милиона долара, за да бъдат пуснати на свобода шестимата хуманитарни работници, отвлечени от нашия район", каза по телефона за Ройтерс местният старейшина Фарах Хюсейн от Гураел, Централна Сомалия.
И френското външно министерство, и организацията, за която работят отвлечените чужденци, обаче отрекоха да е плащан откуп. Отрече и бащата на един от отвлечените кенийски пилоти. По думите му нито кенийското, нито френското правителства са плащали откуп, а въпросът е бил уреден само чрез преговори. Похитителите разбрали, че няма да могат да получат пари и затова пуснали заложниците си, казва пред Ройтерс Джеймс Каморе.
След като бяха освободени, хуманитарните работници заминаха за Найроби, Кения. Там те бяха скрити от пресата и откарани нанякъде, веднага щом пристигнаха. Двамата кенийци се върнаха при семействата си.
Данка Панчова, която е от Пазарджик, ще бъде посрещната по специален начин в село Сарая, където живеят нейните родители. dir.bg

 


Сходни връзки

3 млн. долара зад свободата на Панчова? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди