изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:18 EEST
Райна Манджукова ще бъде председател на Държавната агенция за българите в чужбина    
НовиниСофия. Правителството освободи Димитър Димитров от поста председател на Държавната агенция за българите в чужбина и назначи на негово място Райна Манджукова. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


Манджукова е родена през 1970 г. в бесарабското село Кайраклия, Украйна. През 1988 г. пристига в България като част от първата експериментална група по български език в Държавния педагогически институт в гр. Измаил. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Български език и литература” с втора специалност „Руски език”. Има над 10 години стаж в Агенцията като се издига до длъжност директор на дирекция „Връзки с българите по света и информационна дейност”.
Автор е на многобройни публикации в печата, свързани с българите извън родината. Редактор е на електронното издание „BG по света”. Манджукова е съучредител и член на ръководството на Асоциация „Световна България” за работа с българите извън България и на Асоциация на българските училища в чужбина. Съставител и редактор е на три стихосбирки и на две книги за деца.
Владее руски, украински и френски език. Омъжена е, с едно дете.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Райна Манджукова ще бъде председател на Държавната агенция за българите в чужбина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди