изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:39 EEST
МОРСКА ВАКАНЦИЯ В КРАНЕВО    
ТуризъмСамо на няколко километра от Албена по протежение на брега по посока Златни пясъци е разположено китното село Кранево. Кореняците в селото чакат всяка година летния сезон с нетърпение. И тази година е така – на центъра на селото често може да се видят жени, които умело на няколко езика, според първоначалната им преценка за човека, тутакси започват да обясняват,че предлагат евтини квартири.

Всъщност нощувките в частните квартири гравитират около 20-ина лв. на човек. Кранево обаче се гордее и с множество хотели, които по нищо не отстъпват на тези в реномираните курорти. Още с влизането в селото човек попада на тризведния “Сирена”. Предложението му за ваканция от 23 юли до 22 август е 80 лв. за двойна стая, като в цената е включена и закуска, а апартаментът, даващ възможност за настаняване на 4 души е 125 лв. за този период. Всички гости на хотела ползват безплатен паркинг, интернет, както и 20 на сто отстъпки в ресторанта му за останалите хранения, по желание. Така средно за около 10 лв. човек може да обядва или вечеря в ресторанта. От хотела заявяват, че засега има места. В разположения на самия плаж хотел “Палма” предложението е същото – до края на август нощувка със закуска е 40 лв. на човек. Между 40-44 лв. със закуска пък излиза нощувката в “Белвю”. За тези, които предпочитат по-суровите условия и са готови да се лишат от удобствата на климатик и други екстри са предложенията в множеството бунгала в Кранево, където нощувките са около 12-15 лв. на човек. Иначе в кръчмичките из селото може да се хапне срещу 3-4 лв. сготвен обяд, масово обядът в заведенията в курортното селище излиза 6-8 лв., а вечерята се върти около 10 лв. до 15 лв. Коктейлите безалкохолни и алкохолни се предлагат по 3 лв., безалкохолните напитки варират от 1.20 до 1.50 лв. Любимият на дечурлигата сладолед е на цени от 0.80 до 3 лв. По табелите на заведенията има и ежедневни промоции от типа на 2 бири плюс 2 пици – 8 лв. Порция сафрид е сред най-скъпите масови морски блюда – 6 лв. Голямата наливна бира е само 1.50 лв. Единственото, което куца още на Кранево като курортно селище е липсата на забавления, признават работещи в хотелите от дълги години. Реално туристите, които идват вечер се спасяват всеки по единично. В селото има само един лунапарк с няколко въртележки. Реално възрастни няма къде да отидат или просто трябва да отидат до Балчик, например, казват хотелиери.
Истински вавилонски стълпотворения в Кранево настават в почивните дни – събота и неделя, когато множество добричлии идват за по ден на плаж. Тогава улицата, водеща към плажа е непроходима дори и за пешеходец.
 


Сходни връзки

МОРСКА ВАКАНЦИЯ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди