изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:57 EEST
Българска следа в най-големия обир на Острова    
По светаАлжирски банди, които действат на улиците "Бонд" и "Кондюит" в Лондон, са замесени в кражбите на бижута, включително във въоръжения обир миналата седмица, при който бяха отмъкнати скъпоценности за 65 милиона долара от магазин на "Граф дайъмъндс". Това установил вестник "Лъндън дейли нюз" чрез свое разследване.


Алжирските престъпници наемали източноевропейци като българи или албанци, прочути като "експерти в боравенето с оръжия и в обирите", посочва вестникът.
   
За обира от миналата седмица различни източници, на които вестникът се позовава, твърдят, че алжирски банди не само са инициаторите му, но и посредничат при пласирането на откраднатите бижута, главно сред арабски купувачи.
   
Полицията познава много добре тези алжирци - те обикалят из Бонд Стрийт с бентлита и ролс-ройси, в чиито багажници има бижута и часовници, които продават на богати араби, дошли на почивка в Лондон, посочил един от източниците, собственик на магазин за дрехи.
   
За да снабдяват клиентите си със стока от най-високо качество, алжирците поръчвали обирите, като наемали различни престъпници, най-често източноевропейци като българи и албанци.
   
Обичайният сценарий е следният, разказва за вестника друг източник, цитиран от БТА. Клиент от Саудитска Арабия например, харесва скъпа огърлица за съпругата си в конкретен магазин. Той се свързва с алжирците, с които се договаря за цената и времето на доставката. След това алжирците възлагат на някой бандит да открадне бижуто и го продават на клиента на договорената цена.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Българска следа в най-големия обир на Острова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди