изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:28 EEST
Още рокади по върховете в МВР    
Ред и сигурност
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов направи още промени в структурата на ведомството. От днес е освободен директорът на Института по психология към МВР Калин Гайдаров.


До назначаването на нов директор временно длъжността ще изпълнява началникът на сектора, който се занимава основно с разкриването на убийства и други тежки престъпления, Неделчо Стойчев. Според Цветанов той е доказал се професионалист, а институтът може да се управлява много по-добре.
Вътрешният министър обяви и името на новия директор на Столичната дирекция на полицията. Това е досегашният директор на Криминална полиция Валентин Йорданов. Цветанов поясни, че ще даде срок на Йорданов да навлезе в работата си и в понеделник или вторник вече ще се обсъждат конкретните срокове за изпълнение на поставените задачи, предаде "Фокус".
Самият Йорданов определи като свои приоритети дейността на КАТ, неправилното паркиране, движението с несъобразена скорост в столицата и обеща да обърне специално внимание на наркоразпространението, кражбите, разкриването на минали престъпления.
"Ще се запозная с констатациите на Сметната палата и съответно ще поставя срок за отстраняването на тези слабости, които са констатирани", заяви Йорданов.
Вчера министър Цветанов прие оставката на шефа на столичната полиция комисар Николай Янев. Одитът от Сметната палата констатира сериозни пропуски и занижен контрол там, обоснова решението си министърът.
Цветан Цветанов съобщи още, че стоп-патроните, които полицаите използват в момента, са с изтекъл срок на годност. Министърът е възложил на финансовата дирекция да проучи какви са кратките срокове за връщането на бойните патрони, за да може стоп-патроните да бъдат ползвани само за учебна цел. Те са  със срок на годност пет години. Патроните, които се използват в момента, са закупени през 2001 г.
dir.bg
 


Сходни връзки

Още рокади по върховете в МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди