изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:31 EEST
"БЪЛГАРИЯ НЯМА МАРКЕТИНГ В ЧУЖБИНА"    
ИнтервютаТова заявява 24-годишният Калоян Костадинов, който вече е успял да види и част от света

- Какво провокира идеята и чия е всъщност тя - да се създаде една такава нетрадиционна форма като Лунен фестивал?
- Идеята е изцяло моя. Всъщност смятам, че има ниша за такива идеи и в България реално не е правено такова нещо. Смятаме да се съберем млади хора, на чисто място сред природата, да се позабавляваме, да посвирим, да послушаме музика и после, след като почистим, да се приберем. Реално за България навън се знае малко.
- Поканил си на първото издание на феста някои приятели от чужбина и как изглежда България през погледа на младите хора днес?
- Поканил съм много приятели от Канада, САЩ,  Европа. Често не очаквам поради икономическата криза много да дойдат, но това е идеята - да покажем страната, защото България навън няма добър маркетинг, какъвто имат една Турция, една Гърция. Смятам, че има много какво да се работи в тази посока, защото това, което се вижда - една мръсна страна. Затова се събираме и на Северното Черноморие - на едно натурално, чисто място, което ние задължително след себе си ще оставим отново чисто.
- Идеята е твоя, а кой е организатор на фестивала?
- Аз и мои приятели, като финансирането му е изцяло с мои средства. Каним всички - нека дойдат, да видят за какво става дума, да се забавляват.
- Защо Лунен фестивал и не те ли притеснява конкуренцията най-малкото на траш феста, който съвпада с Лунния. Идеята е всъщност по повод годишнина от събирането  и организацията на хипи феста, известен по целия свят Удсток, който се провежда на 15 август 1969 г. в Щатите. Ние започваме нашия фестивал 40 години по-късно.
- Живял си в САЩ и си работил и учил там, защо се върна в България?
- В България се върнах, за да уча. Просто стана така, че имах здравословен проблем и платих 10 хил. долара за операция и така не останаха много пари за учене. Дойдох си, за да уча. Ако не си бях счупил ръката, щях да съм в Щатите. Тук първи две години учих в София, но не ми хареса и затова се записах в Висшето училище международен колеж в Добрич. Уча международен бизнес и мениджмънт. Смятам наесен да отида в Холандия, което и част от програмата на колежа.
- Добро ли е българското образование?
- Честно казано нещата са много закостенели и не отива образованието на добре. Хубаво е, че има такива училища като колежа, където мислят, имат идеи и са отворени за новости.
- Като млад човек би ли останал в България?
- Бих се връщал всяко лято за феста, но основно искам да се чувствам гражданин на света. България е моя родина, но не сме адекватни. По-скоро трябва да се действа по формулата: "Мисли глобално, действай локално".
 


Сходни връзки

"БЪЛГАРИЯ НЯМА МАРКЕТИНГ В ЧУЖБИНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди