изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:31 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ БАЛЧИКЛИИ СЪБИРАТ ОПИЯНЕНА РИБА    
ЛюбопитноИзхвърлената на брега риба е нормално явление, което се случва няколко пъти в годината, коментира туроператор от Балчик. Под влияние на подводните течения, на приливите и отливите, се размествали водните пластове. Нагоре излизат дълбочинни, които били с високо съдържание на сероводород и много малко на кислород. Когато рибата попаднела в подобен воден плат, тя се опиянявала и обръщала очите и корема. Едва когато морето я изхвърлело на брега, рибата умирала. Докато е опиянена, тя била годна за консумация.

ЗАПОЧВАТ СЪКРАЩЕНИЯ В "БРЯСТ"

Заради липсата на работа се предвижда да започнат съкращения в мебелната фирма "Бряст", стана ясно след разговорите на регионалния координатор на КНСБ Гинка Василева с ръководството на дружеството. Предвиждало се да бъдат освободени около 30 души. До края на годината ще се изчака да излязат в пенсия навършилите възраст за това. Поетапно няма да бъдат подновявани срочни договори, каза още Г. Василева.
НДТ - 16 август 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ БАЛЧИКЛИИ СЪБИРАТ ОПИЯНЕНА РИБА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ БАЛЧИКЛИИ СЪБИРАТ ОПИЯНЕНА РИБА
Автор: Anonymous да 2009-08-14 @ 15:02 EEST

Преди 10 години в акваторията на Черно Море имаше силно земетресение. Сериозно пострадаха турски градове в които рухнаха некачествено построени многоетажни кооперации.

Причината наистина е разместването на водните пластове - сероводородът се издига нагоре и рибата се удушава, образно казано. Теченията също може да са причина. Все пак връзката умряла изхвърлена риба - земетресение в района е интересно да се проучи. Хванете рибари, все някой може да ви каже имало ли е умряла риба прай Каварна през 1901 г. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди