изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:15 EET
72% от българите вярват в управлението на ГЕРБ    
Общество
72% от българите гледат с надежда на бъдещото управление на ГЕРБ, а 18% изпитват притеснения. Това показва национално представително проучване на НЦИОМ. Половината от интервюираните през август оценяват като успешни първите стъпки на правителството на ГЕРБ.


Национално представително проучване e проведено сред 1000 пълнолетни българи, предаде "Фокус".
Пет пъти по-малко са онези, които определят първите стъпки на кабинета като неуспешни. Сред песимистите преобладават избиратели на партиите от доскоро управлявалата тройна коалиция. Все още около 40% от българите се въздържат от мнение по въпроса, като по-често това са младите и най-възрастните избиратели.
63% от пълнолетните българи обаче посочват, че са доволни от изборните резултати за 41-во Народно събрание. Закономерно най-доволни са избирателите на ГЕРБ, на РЗС, на Синята коалиция и на "Атака". Резултатите от вота се приемат най-добре от хората на възраст под 50 г., както и от градското население.
Данните показват, че до момента дневният ред на новия кабинет съвпада с обществените представи за приоритети в работата на правителството. Приоритет номер едно, според общественото мнение, е борбата с корупцията на всички етажи на властта у нас. Това е толкова значима доминанта в масовото съзнание на 48% от българите, че тя измества на второ място дори справянето с икономическата криза (посочена като приоритет на кабинета от 36%). По този начин става ясно, че на справянето с корупцията се гледа като на реално разрешим вътрешен проблем при силна воля и последователни действия от страна на управляващите.
За избирателите на “Коалиция за България” справянето с икономическата криза остава по-важен приоритет от борбата с корупцията. Хората съзнават, че справянето с икономическата криза е по-глобален проблем, който в голяма степен може да се реши и чрез овладяването на корупционните практики в страната.
Кабинетът на премиера Бойко Борисов започва работа с най-високо стартово одобрение от правителствата през годините на прехода. Това натоварва управлението на ГЕРБ със свръхочаквания, които пораждат огромна политическа отговорност и немалък риск, коментират от НЦИОМ.
 


Сходни връзки

72% от българите вярват в управлението на ГЕРБ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
72% от българите вярват в управлението на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2009-08-14 @ 09:40 EEST

глупости на тьркалета.

72% от българите вярват в управлението на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2009-08-17 @ 07:59 EEST

Като я гледам наш'та кметица, в к'во да вярвам?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди