изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:38 EEST
Четириръко бебе почитано като божество в отдалечено непалско село    
ЛюбопитноХиляди хора се тълпят в отдалечено непалско село, разположено на 2000 метра над морското равнище в областта Рамечхап в Хималаите, за да се поклонят на Рисаб - шестмесечно бебе, което се родило с 4 ръце и 4 крака.

Местните жители са уверени: Рисаб, който се е срастнал в корема на майка си с неоформения и без глава свой близнак, е новото въплъщение на бог Ганеш, който имал според различните версии от 2 до 16 ръце.

"Някои казват, че той е бог, идват да му се поклонят и оставят пари" – разказва 32-годишният баща Рихи Гимир пред Guardian - "Дават по няколко рупии или дарове – дрехи и храна. Други казват, че той прилича на маймуна или на бебе на вещица ".

Откакто се е родил, Рисаб е посетен вече от около 5000 човека, разказва местният учител. По неговите думи някои идват пеша, други с автобуси от доста отдалечени райони. Местният жрец обвинил детето с вроденото уродство за закъснението на мусонните дъждове и за това, че не били толкова обилни, колкото се очаквало.

"Някои казват, че това е чудо или че е бог, други казват, че това е проклятие", разказва Гимир. Майката на Рисаб преди него е родила двама сина и по нейните думи, когато раждала това необикновено бебе през януари, тя се мъчила повече от два дни и мислела,че ще умре. Като видяла бебето, се уплашила. "Ако мъжът ми не беше до мене, щяха да кажат, че съм вещица и можеше да ме убият ", спомня си тя.

Лекарите казват, че бебето може да бъде оперирано. Бащата иска да направят операция на детето, за да може синът му да води "нормален живот", но засега той не разполага с достатъчно средства, за да заведе детето в чужбина и да плати за отделянето на мъртвородения брат-близнак . /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Четириръко бебе почитано като божество в отдалечено непалско село | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди