изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:12 EEST
Футбол: Днешните мачове от "А" група (ОБЗОР)    
СпортСофия. Левски и ЦСКА продължиха победния си ход и във втория кръг на "А" група. "Сините" се наложиха с 2:0 при гостуването си в Перник на местния Миньор, което бе определено като дерби на кръга заради своя заряд. ЦСКА спечели по класически начин домакинството си на Берое, което се проведе в Сливен. Монтана и Славия взеха първи три точки след победи съответно над Ботев и Локомотив (Мездра).

Миньор - Левски 0:2
Отборът на Левски постигна втората си победа в родния футболен шампионат. В дербито на II кръг "сините" победиха Миньор с 2:0 в негостоприемния Перник и вече имат пълен актив от 6 точки в актива си. Головете за Левски отбелязаха Христо Йовов и Дениран Оргега в края на двубоя на стадион "Миньор".
Двубоят предложи голяма динамика и много положения и пред двете врати. Отборът на Левски обаче бе по-настоятелен с действията си. Първата част завърши без отбелязан гол. Георги Христов пропусна най-доброто положение за "сините" преди почивката.
През второто полувреме Миньор имаше няколко добри ситуации да отбележи гол. Все пак към края се прибра в своята половина и логично загуби мача. Христо Йовов откри резултата в 79-ата минута след пряк-свободен удар. Дениран Ортега оформи крайното 2:0, след като в 84-ата минута добави успешно топката в мрежата след пропусната дузпа от страна на Георги Христов.
Миньор пък регистрира първа загуба в шампионата и остана с 3 точки в актива си.

Статистика:
МИНЬОР - ЛЕВСКИ 0:2
0:1 Йовов 79
0:2 Ортега 84
МИНЬОР: Чворович, Божиков, Олегов, Трифонов, Мутафов (66-Евтимов), Хазуров, Господинов (80-Михайлов), Витанов, Иванович, Марков, Крумов (46-Станислав Руменов). Треньор: Антон Велков
ЛЕВСКИ: Петков, Миланов (25-Бензукан), Генев, Топузаков, Минев, Сърмов, Бардон, Тасевски (65-Ортега), Зе Соарес, Христов (88-Симонович), Йовов. Треньор: Ратко Достанич
Жълти картони: Витанов, Мутафов, Трифонов, Руменов, Олегов (Миньор); Петков, Генев, Ортега, Бардон (Левски)
Съдия: Николай Йорданов
Стадион: "Миньор", Перник

Отзиви:
За нас беше най-важно да спечелим трите точки, за да можем да сме спокойни преди мача с Дебрецен. Това заяви веднага след победата на Левски над Миньор в Перник старши треньорът на тима Ратко Достанич. "Не съм много доволен от играта, имахме много добро положение през първото полувреме, което трябваше да вкараме и мачът можеше да тръгне по различен начин", коментира сърбинът пред Про БГ.
Достанич похвали Дениран Ортега. "Беше агресивен, затова имаме 25 футболисти. Ключовият футболист днес бе Ортега."
"Много ще загубим, ако Живко Миланов е контузен за дълго. Дано да се възстанови бързо. Живко е важен футболист, дано всичко с него е добре. Той е национал и е важен за отбора. Имаме малшанс във всеки мач да получаваме различни проблеми с контузии. Трябва да бъдем спокойни и да изчакае да му се направи ядрено магнитен резонанс."
"Не искам да коментирам съдийството, аз никога няма да коментирам реферите."
Разбира се, че съм разочарован, защото изиграхме един добър мач, заяви старши треньорът на Миньор (Перник) Антон Велков след загубата от Левски с 0:2 в дербито на втория кръг на „А” група.
Велков остана разочарован от загубата, но доволен от играта на своя отбор, който, според него, през по-голямата част от времето се е държал равностойно на терена. „Показахме умения да бъдем равностойни на отбор като Левски, но за съжаление не успяхме да вземем нищо от този мач. Свикнали сме на подобни неща, но ние вървим напред и само се учим от подобни мачове. Не виждам защо да не е така”, заяви Велков пред камерите на Про БГ.

Двама фенове на "Левски" с наранявания по главите има на гарата в кв. "Захарна фабрика", предаде репортер на Агенция "Фокус".
Големи групи от агитката на Левски се върнаха от мача в Перник с местния Миньор. На гарата има засилено полицейско присъствие. Извън двамата контузени, на "Захарна фабрика" няма видимо други поражения по синята агитка. На Централна гара също има много полиция. Обстановката е спокойна, феновете се разотиват на големи групи.

Сливен - ЦСКА 0:3
ЦСКА победи отбора на Берое с 3:0 в среща от 2- ия кръг на А футболната ни група, играна на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен, предаде репортер на радио "Фокус"- Сливен. Още в 18–ата минута на първото полувреме новото попълнение Коста Янев изведе армейците напред в резултата с удар от около 11 метра. В 64–ата минута Йордан Тодоров удвои предимството на червените, след като се оказа най–съобразителен и след грешка в защитата на Берое стреля точно във вратата на Пейков. Крайното 3:0 оформи Иван Иванов, който засече центриране от корнер и с глава преодоля стража на гостите от Берое.
Валя МАРЕВА

Отзиви:
Резултатът е напълно несправедлив. Това заяви старщи-треньорът на Берое Илиан Илиев след загубата с 0:3 от ЦСКА в Сливен. Според наставника старозагорският тим е надиграл „червените”. „До втория гол диктувахме събитията напълно на терена. ЦСКА ни вкара на контраатака. По-несправедлив резултат в скоро време не съм виждал на терена. Надиграхме ЦСКА през целия мач”, коментира Илиев пред Ринг БГ.
Хубав мач, открит мач, доволни сме. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев след победата с 3:0 над Берое в срещата от II кръг на „А” група, играна в Сливен. „Мисля, че и двата отбора направиха добра игра. Завършихме с победа тук в Сливен и продължаваме напред”, коментира Пенев пред Ринг БГ.
„Много е важно за един отбор да играе на собствения си стадион.”
„Сега важното е да няма контузии.”
Относно мача с Динамо Москва за Лига Европа, Пенев заяви: „Имаме пет дена до мача с Динамо. Имаме голям избор, още не знам кои ще играят. Мисля, че заблудихме съгледвачите на Динамо. Ще тренираме за победа, да елиминираме Динамо Москва.”

Ботев – Монтана 2:3
Отборът на Монтана постигна първа победа в елита. Новакът победи Ботев с 3:2 като гост, обръщайки своя съперник от 0:2. Монтана събра 4 точки в своя актив от началото на сезона, докато Ботев остава с нулев актив.
Срещата на стадион "Христо Ботев" се разви изключително интересно. Домакините поведоха с 2:0 между 20-ата и 22-ата минути. Йордан Етов най-напред откри с глава. Васил Кочев удвои преднината на домакините. До края на първата част резултатът бе изравнен. Чепилов намали в 42-ата минута, а Венци Иванов изравни от дузпа в 45-ата минута. Владимир Мичев донесе успеха за Монтана в 65-ата минута.
В следващия кръг Ботев гостува на Сливен, а Монтана приема Миньор.

Славия – Локомотив (Мездра) 1:0
Отборът на Славия постигна трудна победа при домакинството си от II кръг на Локомотив (Мездра). Столичани спечелиха първи три точки през този сезон, след като надделяха с 1:0 в кв. "Овча купел". Попадението отбеляза Александър Младенов в 89-ата минута от дузпа.
Резултатът на стадион "Славия" се задържа 0:0 четири минути преди края на редовното време, когато главният рефер Мартин Богдев отсъди дузпа за нарушение на Милчо Макенджиев срещу Жуниор. Последваха протести от страна на Макенджиев и Станимир Господинов, които получиха втори жълт картон и бяха отстранени. Синът на Стойчо Младенов реализира дузпата и донесе победата на Славия, която събра 4 точки в актива си. Локомотив (Мз) остана с 0 точки и голова разлика 0:6.


Програма до края на II кръг:
16 август
17:30 Черно море - Сливен - (Ринг)
19:30 Литекс - Пирин - (Про БГ)
17 август
19:00 Черноморец - Локомотив (Пд) - (Ринг тв)


Класиране:
1 ЦСКА 2 2 0 0 8:0 6
2 ЛЕВСКИ 2 2 0 0 7:0 6
3 МОНТАНА 2 1 1 0 3:2 4
4 СЛАВИЯ 2 1 1 0 2:1 4
5 ЛИТЕКС 1 1 0 0 5:0 3
6 ЧЕРНОМОРЕЦ (БС) 1 1 0 0 2:1 3
7 ЛОКОМОТИВ (СФ) 2 1 0 1 4:4 3
8 МИНЬОР 2 1 0 1 1:2 3
9 БЕРОЕ 2 1 0 1 2:4 3
10 СЛИВЕН 1 0 1 0 0:0 1
11 СПОРТИСТ 2 0 1 1 3:4 1
12 ЧЕРНО МОРЕ 1 0 0 1 1:2 0
13 ПИРИН (БЛ) 1 0 0 1 0:1 0
14 ЛОКОМОТИВ (ПД) 1 0 0 1 0:5 0
15 БОТЕВ (ПД) 2 0 0 2 2:8 0

16 ЛОКОМОТИВ (МЗ) 2 0 0 2 0:6 0

http://www.focus-sport.ne

 


Сходни връзки

Футбол: Днешните мачове от "А" група (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди