изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:20 EET
Куршуми от упор за българин в Доминикана    
По света
Няколко куршума от упор в главата сложиха край на живота на български инженер в центъра на столицата на Доминиканската република Санто Доминго, съобщиха световните медии, цитирани от Стандарт Нюз.


Убийството прилича по-скоро на разчистване на сметки и отмъщение, отколкото на обир, посочват от местната полиция. То е извършено толкова изненадващо, че нашенецът дори не могъл да посегне към пистолета си, който носел на кръста. Двама души на мотор причакали българина, чието име според местните власти е Константин Александър, който тъкмо изтеглил пари от банкомат от търговския център Bella Vista Mall на булевард Сарасота и се връщал към колата си "Шкода Фабия", която оставил на автомивка от другата страна на улицата.
Нападението над българина, чиято възраст не се съобщава, е било извършено в петък следобед, около 15,20 ч местно време.
Подробности и версии обаче започнаха да се появяват едва днес. Килърите на българина го дебнели повече от половин час точно до автомивката, която той често посещавал. И когато се насочил към вече измитата си кола, просто се приближили и го гръмнали хладнокръвно в лицето, без дума да разменят с него преди това. След което избягали. Инженерът ни обаче не издъхнал веднага, а малко по-късно, на хирургическата маса.
Днес доминиканската полиция беше привикала на разпит най-малко 10 души във връзка с бруталното убийство посред бял ден. Версията, че става въпрос за възмездие, а не с цел грабеж, се подкрепя от факта, че нищо от българина не е задигнато. Той е имал в джоба си поне 22 500 песос (около 440 евро), а също и 203 долара в брой, както и масивен златен ланец. "Оставили са му всичко", потвърди Сесар Рамирес, зам.-шеф на местната Гражданска защита и един от хората, помогнали да качат българина в линейка, която да го откара в болница. За Константин Александър се посочва само, че по професия е инженер и е живеел в елитния квартал Пиантини. Властите отбелязват, че в последно време в Доминиканската република се наблюдава вълна от поръчкови убийства предимно заради просрочени дългове. Увеличил се броят и на извършителите на мокри поръчки, които били наемани, за да отвлекат или убият длъжник или негов роднина за наказание.
Нашето Министерство на външните работи не разполага с официална информация за смъртта на българския инженер в Доминиканската република, за която съобщават испанските медии. Това заяви днес говорителят на ведомството Драговест Горанов.
Той обясни липсата на информацията с това, че страната ни няма дипломатическо представителство в Доминиканската република. Чрез мисиите ни в Мексико и Куба щял да се потърси контакт с местните власти, за да се изясни случаят, и се очаква да има официална информация. dir.bg
 


Сходни връзки

Куршуми от упор за българин в Доминикана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди