изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:15 EEST
Дянков намалил дефицита с 1 милиард за 14 дни    
Новини
Финансовият министър Симеон Дянков е намалил с 1 млрд. лева дефицита на страната още в първите две седмици от работата си.


Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БНР.
Росен Плевнелиев предупреди, че България може да загуби около половин милиард евро по програма ИСПА, тъй като след спирането на парите държавният бюджет трябва да финансира проектите, а много от тях вече са в процес на изпълнение. Най-големи рискове има за парите за "Дунав мост" 2 , за железопътния възел Пловдив - Свиленград и за пречиствателните станции, каквито България трябва да изгради в градовете с население над 10 хиляди души до края на 2010 година.
Според министър Плевнелиев шансовете за компромиси от страна на Брюксел не са големи. Следващата седмица министърът на регионалното развитие ще предложи на парламента промените в Закона за пътищата, които ще доведат до консолидация в строителния сектор, а това ще улесни търсенето на отговорност при несвършена работа.
Росен Плевнелиев каза също, че проходът Хаинбоаз ще работи на пълни обороти след около два месеца, когато ще приключат проверките за безопасността на пътя.dir.bg
 


Сходни връзки

Дянков намалил дефицита с 1 милиард за 14 дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди