изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:53 EEST
ДЪЖДЪТ В СЪБОТА ОТВОРИ РАБОТА НА ДЕЖУРНИ ДИСПЕЧЕРИ    
НовиниГръмотевици и светкавици държаха квартали в Добрич без ток. За час над града се изляха 20 л/кв.

Жители на кварталите "Балик" и "Строител" стояха няколко час без ток, след като в следобедните часове в събота отново валя, като дъждът бе придружен с гръмотевици и светкавици. Дежурният диспечер от електроразпределителното дружество заяви, че светкавиците и гръмотевиците са причинили аварии по мрежата. По данни на синоптиците само за час над Добрич се изсипаха 20 л/кв. м. Дъждът и стар проблем са предизвикали наводнение в двора на бившия военно-ремонтен завод "Хан Аспарух", където след сигнал на тел. 112, дежурна група на "Гражданска защита" е отводнявала, каза ръководителят на Гражданска защита - Добрич, Живко Гочев. Той добави още, че граждани са сигнализирали и за паднал стълб и кабели в квартал "Строител" и уточни, че кабелите, които били на кабелни телевизии, били повлечени от камион с високи шпригли. Дежурна група е премахвала също така паднало дърво и клони, които са създавали затруднения за движението по две улици в града.
Припомняме, че последно на 7 август в следобедните часове над Добрич се изсипа проливен дъжд, когато само за час и половина паднаха 91 л/кв. м. Обилният валеж предизвика наводнения в мази на много жилищни блокове, но най-пострадали от пороя са фирми, намиращи се в промишлена зона "Север", както и приземният етаж на второ ДКЦ. Да види пораженията от пороя дойде и премиерът Борисов. Миналата седмица МС отпусна на Добрич над 600 хил. лв. за справяне с щети, нанесени от наводнението.
 


Сходни връзки

ДЪЖДЪТ В СЪБОТА ОТВОРИ РАБОТА НА ДЕЖУРНИ ДИСПЕЧЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди