изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:14 EEST
Само двама мераклии за шефския пост в ДФ „Земеделие” засега    
ЗемеделиеСамо двама кандидати са подали документи за поста изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" - Разплащателна агенция, съобщиха за Дарик от Министерството на земеделието и храните. Крайният срок за приемане на заявления изтича днес в 17 часа.


Единият от кандидатите е Румен Йончев, който в периода 1999 - 2001 г. е бил заместник изпълнителен директор на Фонда, по времето на Венцислав Върбанов. Йончев е бил ръководител на екипа, осъществил акредитацията на фонда като платежна и прилагаща агенция по програма САПАРД. Завършил е УНСС със специалност „Международни икономически отношения". През периода 1995-1997 е бил съветник на заместник-председателя на Народното събрание.

Втората кандидатура е на Кръстина Галова, която също е работила в ДФ „Земеделие". Тя е експерт по еврофондовете в ПП ГЕРБ, уточниха от земеделското министерство.

Кандидатите, които искат да поемат управлението на ДФ „Земеделие", трябва да познават европейското законодателство и да имат опит в партнирането със служители на европейските институции. Свободно да владеят английски език и поне още един от работените езици на Европейския съюз. Да нямат пряка или косвена обвързаност с бенефициенти, да не са работили като консултанти по САПАРД или Програмата за развитие на селските райони, за да бъде изключена възможността за конфликт на интереси.

Подборът на кандидати ще се извърши до 15 часа на 18 август. С одобрените кандидати ще се проведе беседа в УС на Фонда, след което ще стане ясно и името на новият шеф.

Досега институцията бе ръководена от Ализан Яхова, която бе освободена от новият министър на земеделието Мирослав Найденов. http://dariknews.bg


 

 


Сходни връзки

Само двама мераклии за шефския пост в ДФ „Земеделие” засега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди