изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:54 EEST
ФИРМИ, ПОСТРАДАЛИ ОТ ПОРОЯ, СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ НЯКОЙ НЕХАЕ    
ОбществоОт кметството са категорични, че правят всичко нужно, но и фирмите трябва да чистят

За съдействие към медиите отново, при това изплашен дали няма да преживее пак ужаса, се обърна Жеко Парушев, един от наемателите в двора на "Агромашина импекс", където всъщност най-тежко хората пострадаха от наводнението, след пороя, излял се на 7 август над града. "В събота, когато валя, пак се събра вода. Слава богу, стигна едва 40 см, но се стигна дотук, защото никой нищо не е свършил - калта е непочистена и каналът продължава да е затлачен, затова водата няма къде да се оттича. Добре, че не валя много" - разказа пред репортер на вестника Ж. Парушев. Масово фирмите, които са наели помещения в ниската част на двора на "Агромашина импекс", се изнасят. За това, прави ли са хората или не, почистена ли е канализацията и има ли опасност, ако пак завали - да ги залее, разговаряхме с кмета на Добрич Детелина Николова. "Не е вярно, че никой нищо не е свършил. Аз разбирам хората, но всъщност се оказва, че всички тези сгради там изобщо не е трябвало да ги има. Според картите на града това е трябвало да бъде зелена площ. Намерили сме всички документи, проведохме разговори и ходихме и на място да оглеждаме в района на дерето с управителя на "ВиК". Предстои да продухаме тръбата на канализацията" - каза Николова.
Остават въпросите на хората, защо поне една канавка не се прокопа, за да се оттича водата и защо досега тръбата на канализацията не е продухана, за да не ги залее, ако завали...
Вярно, че фирмите също трябва да поемат своите отговорности и да почистят дворовете си, но пък и те са прави, че има неща, които общината и държавата трябва да свършат в своя двор.
 


Сходни връзки

ФИРМИ, ПОСТРАДАЛИ ОТ ПОРОЯ, СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ НЯКОЙ НЕХАЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФИРМИ, ПОСТРАДАЛИ ОТ ПОРОЯ, СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ НЯКОЙ НЕХАЕ
Автор: Anonymous да 2009-08-19 @ 11:15 EEST
Кметицата е една безполезна за града туристка и  кукла на конци, а В.Василев си живурка и смуче сладко, сладко. Гражданино и да се жалиш няма полза. По-добре дай някои лев да ти прокопаят отводнителен канал, че да ти  е мир на главата.  Отпуснатите пари за възстановяване щетите от наводнението ще потънат в някое по-дълбоко джобче!
ФИРМИ, ПОСТРАДАЛИ ОТ ПОРОЯ, СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ НЯКОЙ НЕХАЕ
Автор: Anonymous да 2009-08-19 @ 11:22 EEST
Нааках се!... Някой да ми купи нови гащи! :-)))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди