изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:13 EET
Дъщерята на актьора Георги Черкелов – София: Мъжът ми е заместник на Хилари Клинтън    
Любопитно

Една от дъщерите на големия актьор Георги Черкелов – София, е съпруга на заместник-държавния секретар на Съединените щати Робърт Блейк. Женени са от близо 10 години и имат три деца – Калина на 8 г., Изабела-Зина на 6 и Алексия на 3. Г-н Блейк е бил посланик на САЩ в Индия и Шри Ланка.



Двамата се запознали в Париж по времето, когато той бил дипломат в Тунис. Любов от пръв поглед. “И двамата бяхме на възраст и знаехме какво искаме. Особено той. Винаги съм харесвала у мъжа решителността и яснотата.
Това е едно от най-ценните неща, които искам за себе си и за децата. Яснота. Когато съм наясно какво аз искам, какво е доброто, приемливото, хубавото за другите, идва равновесието в живота”, споделя г-жа Черкелова в разговор с журналистката Магдалена Гигова.

София две години е учила медицински колеж в Ню Йорк, но после завършила международни отношения в университета “Браун”. Сетне взела магистърска степен по политически науки в Париж, но след това завършила международни финансови отношения в училището по дипломация в Джорджтаун. “Винаги съм се интересувала от политика и обществени науки. Макар че всички около мен са в сферата на изкуството. Баща ми Георги Черкелов е актьор, имам брат художник, брат режисьор, сестра в киното, сестра художничка...”, разказва нашенката.
Тя споделя също, че

в село Ъглен, където родителите й имат къща,

нейните деца живеят повече като селянчета, отколкото местните. Улицата пред тях не е асфалтирана и като завали дъжд, джапат в локвите. Както в Шри Ланка тичали по бански в мусонния порой... Там, в Ъглен, майка им ги научила да ядат филии с лютеница – мил спомен от детството й в България.

Докато съпругът й бил посланик в Индия и Шри Ланка, семейството опознало цяла Азия - Бирма, Бутан, Тайланд, Камбоджа, Непал, Тибет, където стигнали до базовия лагер на Еверест.

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Дъщерята на актьора Георги Черкелов – София: Мъжът ми е заместник на Хилари Клинтън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди