изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:33 EEST
450 000 ЛЕВА СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ИМА ДА СЪБИРА ОБЩИНАТА    
НовиниКметът на Добрич Детелина Николова ежедневно подписва писма за събиране на вземания от длъжници към местната хазна чрез съдебни изпълнители, съобщи самата тя. Събирането на стари задължения е една от мерките в антикризисната програма на общината.

Тя има да прибира 450 000 лева от длъжници - граждани и фирми. Борчовете на добричлии са предимно за такса "Смет", за данък върху недвижимите имоти, както и от наеми. Има натрупани задължения на граждани за данъци и такси за няколко години, но те не надхвърлят 1000 лева, обясни зам.-кметът Иван Колев. От кметството са поискали информация от Агенцията по вписванията - за това, дали фирмите, които имат дългове към общинската хазна, все още съществуват в правния мир. Част от длъжниците отдавна са фалирали. Очаква се, десетина фирми, които имат големи задължения, да отпаднат от списъка на длъжниците, тъй като вече не съществуват. Такива са Добруджанска търговска банка, Обувен завод "Добрич", "Югоагент Добрич". Техните дългове са отпреди повече от пет години и те са натрупани още от периода, когато данъците и таксите се събираха от данъчните власти.
В момента задълженията на фирми и граждани общината събира чрез съдебни изпълнители и Агенцията за държавни вземания. Има фирми, които в условията на криза, са изпратили вече писма до общината, с които искат отсрочване на текущите им плащания за данъци и такси в рамките на годината. Те сами декларират в какъв срок ще могат да платят.
От началото на годината до момента общината е събрала около 180 000 лева натрупани задължения, каза още Иван Колев.
 


Сходни връзки

450 000 ЛЕВА СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ИМА ДА СЪБИРА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди