изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:49 EEST
ПРОМЕНЯТ СТАТУТА НА ЗЕМЯТА ЗА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО    
НовиниЗемеделското министерство е разрешило промяна на предназначението на земеделската земя в района на село Стожер, където се предвижда да бъде изградено регионалното депо за твърди битови отпадъци.

Това каза вчера кметът на Добрич Детелина Николова. Тя е и председател на сдружението, което обединява общините от областта и община Никола Козлево, които ще ползват депото. Тя добави, че дълго време преписката е била забавена в агроминистерството, но сега е задействана бързо. Решението е подписано от зам.-министър Преслав Борисов. Предстои да бъде заплатена такса от 8 733,56 лева. Тя ще бъде внесена от община Добричка, а при възможност средствата ще бъдат заложени в проекта, с който ще се кандидатства за финансиране на регионалното сметище по опертивна програма "Околна среда".
През тази седмица се очаква да бъде подписан и договорът с ПУДООС за кредит от 594 000 лева за проектиране на регионалното сметище. Средствата ще се предоставят от структурата на екоминистерството, а след това ще бъдат заложени в проекта по ОП "Околна среда". Оказва се, че разходът за проектиране на регионалното депо в Добрич е сред приоритетните, по които Министерството на околната среда и водите ще подписва договори. През миналата седмица до общините е било разпратено писмо от министър Нона Караджова, че поради намаление на приходите в бюджета, се преустановява подписване на договори с изключение на няколко приоритетни области, сред които и регионалните депа за отпадъци. Предвижда се парите за проектирането на депото да бъдат преведени на три транша,  като първият ще е за 20 на сто от сумата, припомни Д. Николова.
 


Сходни връзки

ПРОМЕНЯТ СТАТУТА НА ЗЕМЯТА ЗА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди