изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:32 EEST
ВЛАДИКАТА ОТСЛУЖИ ПАНИХИДА И ВОДОСВЕТ ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯ    
НовиниВчера се навършиха 60 години от наводнение в Добрич отнело живота на 16 души и оставило 300 семейства без дом

Вчера от 9 часа в храм "Света Троица" Варненски и Великопреславски митрополит Кирил заедно със свещеници от двата добрички храма - "Света Троица" и "Св. Георги", отслужиха в двора на храма панихида за жертвите на наводнение, заляло града преди 60 години и отнело живота на 16 души, а други 300 семейства оставило без покрив и след това водосвет за здравето и благоденствието на живите. "Бог работи и ние трябва да работим. За съжаление не винаги бедствията ни са пратени от Бог. Понякога те са следствие от нашите дела на земята. Затова не винаги бедствията са Божи гняв. Бог е казал още със създаването на човеците Адам и Ева, че им предоставя земята за ползване и употреба, а не за злоупотреба" - митрополит Кирил. Той оправи молба бог да пожали новите лица, управляващи Добрич - областният управител Желязко Железов и председателят на ОбС Иван Мандев и с на Многая лета измоли благоденствие за всички добричлии.
Инициативата за почитане паметта на загиналите преди 60 години бе на кмета на община град Добрич Детелина Николова, като на службата присъстваха областният управител Желязко Желязков и председателят на ОбС - Добрич, Иван Мандев.
Свидетели на наводението преди 60 години присъстваха на панихидата и си припомниха страховитото събитие, когато водата е влачела хора и къщи.
 


Сходни връзки

ВЛАДИКАТА ОТСЛУЖИ ПАНИХИДА И ВОДОСВЕТ ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди