изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:42 EEST
Нов слаб трус е регистриран в Югозападна България    
НовиниБлагоевград. Нов слаб трус е регистриран в Югозападна България – с магнитуд 2,7 по Рихтер, това стана ясно от сайта на Европейски средиземноморски сеизмологичен център. Земетресението е регистрирано в 17,27 часа, на 10 км дълбочина. Епицентърът е на 97 км южно от София, 22 км южно от Благоевград, 7 км северозападно от Кресна.


Трусове с такъв магнитуд по правило не се усещат от хората. Районът на Симитли, Кресна и от другата страна на българо-македонската граница – Берово, е сеизмично активен.
По-рано днес бяха регистрирани два слаби труса – в района на Симитли и на 10-ина километра от Берово, Македония. Земетресение със сила около 3 по Рихтер е регистрирано в района на Симитли, съобщиха от Сеизмологичния институт при Българска академия на науките. Няма данни земетресението да е било усетено от хората. То е регистрирано в 13.49 часа. Земетресението е с магнитуд 3 по Рихтер се посочва на сайта на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ). Според ЕССЦ - епицентърът на труса е на 103 км южно от София и на 10 км северно от Берово (Македония). Трусът е в 13,49 ч българско време, на 2 км дълбочина.
Слаб земен трус с магнитуд 2,5 по Рихтер е регистриран и в Македония – съобщи сайтът на Европейски средиземноморски сеизмологичен център. Трусът е на 102 км източно от Куманово, Македония, 10 км северно от Берово, Македония. Земетресението е било на 10 км дълбочина, в 15,22 ч българско време. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Нов слаб трус е регистриран в Югозападна България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди