изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:08 EET
Райко Живков: Планираният протест на ромите в Пазарджик придобива широки мащаби    
ОбществоПазарджик. Общинският съветник от Пазарджик Райко Живков съобщи за радио „Фокус”- Пазарджик, че инициира своеобразен мониторинг на нагласите на обществото към ромите. Идеята е дошла спонтанно и ще бъде осъществена с помощта на колегите му от малцинствен произход в цялата област.

Въпросът е обсъден на днешната среща на местните ромски лидери, които се събраха, за да решат дали да реализират планирания протест срещу отношението на местни заведения към тях. Инициативата, която трябваше да защити интересите на пазарджишките роми, планираше група от повече от 500 души да обяви гражданско неподчинение, като обсади кафенетата в парк-остров „Свобода” в града - заведенията, които дадоха повод за недоволството на пазарджишките роми, тъй като не ги допускали до консумация. Мащабът обаче става много по-разширен, начинът на протест остава, но се очаква той да включи много повече участници, по план над 1 000, каза Райко Живков. В цяла Пазарджишка област отношението към ромите ще бъде наблюдавано, освен в кафенета - и в градските плажове и други обществени места. От полицията препоръчали на Райко Живков жалбите като израз на недоволство, този метод обаче е бил отхвърлен от общинския съветник.
Очаква се проверката на нагласите към ромите в областта, особено на местата с концентрирано ромско население, да приключи за десетина дни и към края на август да се състои мащабният протест, каза още Райко Живков.
Мария МАРИНОВА
 


Сходни връзки

Райко Живков: Планираният протест на ромите в Пазарджик придобива широки мащаби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди