изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:27 EEST
ТУРСКИЯТ КОНСУЛ ПОСЕТИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ    
НовиниГенералният консул на Р Турция в Бургас  Исмаил Сефа Юджеер   днес бе на кратка протоколна среща при Областния управител г-н Желязко Желязков.

Това съобщиха от пресслужбата на администрацията. Областният управител е благодарил лично на дипломата за поднесените поздравления по повод встъпването му в длъжност и заяви пред госта, че приема назначението с чувство на дълг и отговорност и ще работи при стриктно спазване на законите на страната в рамките на своите правомощия, добавят от пресцентъра. По време на срещата Ж. Желязков е изразил своята категорична позиция да съдейства за развитие  на традиционно добрите отношения между България и Турция, в това число като институция да подкрепя  бизнеса при евентуални проблеми от страна на държавни структури.
Наред с това Желязков е отправил покана към фирми от Турция да посетят традиционното изложение на „Добрички панаир” – „Селското стопанство и всичко за него” следващата седмица. От своя страна дипломатът е сподели  своята готовност да съдейства за по-нататъшно укрепване на  доброто сътрудничество и изразил надежда, че процесите ще се ускорят с постепенното преодоляване на последиците от световната икономическа криза.
Двамата са се обединили около решението да се разширяват контактите между двете страни, като съдействат за това на  регионално ниво в сферата на бизнеса, туризма и културата.
 


Сходни връзки

ТУРСКИЯТ КОНСУЛ ПОСЕТИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди