изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:55 EEST
И Н Ф О Р М А Ц И О Н Е Н Б Ю Л Е Т И Н    
Ред и сигурност

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ
НА ТЕРИТОРИЯТА НА  ОД на МВР ДОБРИЧ

21 август  2009 г.



През изминалото денонощие на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани 8  криминални престъпления.

На 20,08,09 г. в с.Кранево  автопатрул  на РУ на МВР Албена подава сигнал за спиране на л.а. "Форд" с варненска регистрация, който не спира и увеличава скоростта в  посока гр.Варна. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в с.Кранево от служители на РУ на МВР Албена е намерен автомобила, както и лицата които са били в него. Това са  непълнолетните лица В.С. на 15 г., Р.К. на 15 г, и Р. П. на 15 години , всичките от с.Оброчище Същите са противозаконно отнели лекия автомобил паркиран в с.Оброчище. По случая е образувано досъдебно производство. В процес на изясняване на случая е установено, че същите лица са извършители и на кражба от гараж в с.Оброчище на  UPS устройство, портативен радиоапарат,  туба с бензин  и двигателно масло. Лицата са задържани  с полицейско задържане от 24 часа.
На 20,08,09 г.  след получен сигнал около 19,00 ч. в дежурната част  на РУ на МВР  Албена, като   в необитаема сграда в с.Кранево, намираща се до Северен плаж, са задържани лицата- М.Д. на 24 год. от Ирландия и Г. Р. на 23 години от Англия. При извършения обиск на лицата е намерена и иззета зелена тревна маса реагираща при полевия тест на канабис с приблизително тегло 50 грама.По случаят е образувано досъдебно производство.Лицата са задържани в РУ на МВР Албена за 24 часа.
На 21,08,09 г. в дежурната част  на РУ-Албена е получено съобщение, за това, че за времето от 22,00-23,30 ч. на 20,08,09 г. от стая  на хотел в с.Кранево неизвестен извършител е извършил кражба на два мобилни телефона "Сони ериксон", МР4 "Сони" и МР3.  След проведени   незабавни оперативно издирвателни меуроприятия, около 01,00 ч. в  с.Кранево е установен Т. М.на 32 от гр.Враца извършител на кражбата. Същият е  криминално проявен, осъждан и  обявен за общодържавно издирване.В лицето са  открити вещите,  предмет на кражба. По случаят е образувано досъдебно производство.
На 21.08.2009 г. около 02.40 ч. в РУ на МВР Балчик. е получено съобщение  за извършен грабеж от бензиностанция  намираща се в с.Сенокос, общ.Балчик. При извъшения оглед на местопроишествието е установено, че три неизвестни лица, двамата от които с маски на главите, са нападнали  служител на бензиностанцията, ударили са го по главата и са го завързали. След това са откраднали оборота на бензиностанцията около 350 лв. След извършеното престъпление лицата са избягали в посока гр.Балчик. Провеждат се оператино-издирвателните мероприятия за разкриване на извършителите. По случая е заведено досъдебно производство.
През изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани 3 пътно-транспортни произшествия с двама загинали и трима ранени граждани
На 20,08,09 г. около 13,30 ч. в гр.Добрич по ул."Никола Петков" водача на мотопед "Пежо" с добричка регистроция   Д.  С. на 17 г. от  гр.Добрич, предприемайки маневра заобикаляне на спрелия пред него лек автомобил марка "БМВ" с добричка регистрация навлиза в платното за насрещно движение, пада от мотопеда и е прегазен от насрещно движещия се лек автомобил "ВАЗ 2105" с добричка регистрация, управляван от К. Я. на 38 г. от  гр.Добрич. В следствие на ПТП водача на мотопеда загива. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лекият автомобил техническо средство е отчело 1,36 промила алкохол.По случая е заведо досъдебно производство.
На 21,08,09 г.  около 02,27 ч. в гр.Добрич по ул."Никола Петков", посока бул."Добруджа" до бензиностанция в ж.к."Дружба", водача на лек автомобил марка "Опел Вектра", с добричка регистрация Д.К. на 20 г.,  не притежаващ свидетелство за управление на МПС, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се блъска в метален стълб на тролейбусната мрежа, вдясно по посока на движението. Вследствие на катастрофата водача е починал  в линейката на  път за болницата, а пътуващите в автомобила пътници са с комоцио и са настанени в болницата в Добрич. По случая е заведено досъдебно производство.
На 20,08,09 г. около 10.00 ч. по улица "Дунав" гр.Балчик, е спрян за проверка лек автомобил BMV,  управляван от английския гражданин Д.К. При извършената проверка за алкохол  техническото средство е отчело 1.05 промила алкохол. Преди това английският гражданин не спира автомобила на подадения му сигнал от полицейския автопатрул. Лицето е задържано за 24 часа  в РУ на МВР Добрич.По случая е заведено досъдебно производство.
Служителите на Пожарна безопасност и спасяване в областта са участвали в гасенето на 3 с  материални щети щети.
 


21 август 2009 г.     ОД НА МВР ДОБРИЧ
гр.Добрич

 


Сходни връзки

И Н Ф О Р М А Ц И О Н Е Н Б Ю Л Е Т И Н | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди