изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:54 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА ШАБЛА    
НовиниРаботно посещение в община Шабла направи в края на миналата седмица областният управител на Добрич Желязко Желязков, съобщиха от пресслужбата на администрацията. Поводът за визитата бе да се запознае на място с щетите от земетресението на 5 август.

За това какви са били последствията от труса, както и предприетите действия Желязков разговаря с кмета на Шабла – Красимир Кръстев и председателят на ОбС в морската община инж. Димитър Арнаудов. Губернаторът извърши оглед на пострадалите помещения в ритуалната зала, посети и църквата «Св. Харалампий», като прояви интерес дали всички жители на общината, чийто домове са пострадали от земетресението са устроени. От своя страна ръководството на общината го увери, че след като приключи процесът по набиране на необходимите документи за собственост, въпросът  ще се обсъди от ОбС и на желаещите ще им бъдат предоставени общински жилища. Губернаторът постави въпроса и за съдействие от страна на общината по отношение състоянието на сградата на РВМС в Шабла, която е една от сериозно пострадалите от труса сгради, за което той е уведомен от ръководството на РВМС – Добрич.
В рамките на срещата областният управител е запознат от Кр. Кръстев и с инвестиционните намерения на територията на община Шабла, проектирането на туристическата инфраструктура, новия общ устройствен план,  и  проектите, по които се работи. Желязков пък информира кмета за обиколката си по граничните пунктове и поиска съдействие за съвместно решаване на някои въпроси. С оглед необходимостта от постоянно поддържане на естетичния вид и хигиената  в района, бе решено, да се назначи човек от програмата по заетост, който да се грижи за поддържането на тревните площи на ГКПП- Дуранкулак.
Кметът и губернаторът завършиха срещата си с желание за по-тясно сътрудничество между държавна и местна власт.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди