изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:49 EEST
ЩЕ СПАСЯВАТ КИБЕЛА С МЕЖДУНАРОДНИ ДОНОРИ    
КултураМеждународни донори проявяват интерес и са готови да финансират спасяването на открития в Балчик уникален храм на богинята майка Кибела. Това обяви при огледа на укрепването на скалната църква в резерват Яйлата зам.-министърът на културата д-р Тодор Чобанов.

Той заяви, че министерството ще търси трайно решение на проблема с храма, който бе открит случайно при строителни работи в частен парцел и до момента не е постигнато споразумение между собственика му - българин от ромски произход и държавата. Собственикът дори го е обявил за продажба, като иска 680 хил. евро, за което кметът на Балчик Николай Ангелов заяви, че кметството няма откъде да даде толкова пари за терена. От друга страна археологическите находки са изцяло и изключителна държавна собственост, припомни и зам.-министър Чобанов. "Храмът на Кибела в Балчик е един от уникалните световни паметници. Той е толкова добре запазен и има множество надписи, които ще ни дадат нова представа за живота от късната античност" - коментира още зам.-министърът.
Д-р Тодор Чобанов добави, че освен оглед на Яйлата ще извърши такъв и на храма в Балчик, преди да се прибере в столицата.
 


Сходни връзки

ЩЕ СПАСЯВАТ КИБЕЛА С МЕЖДУНАРОДНИ ДОНОРИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЩЕ СПАСЯВАТ КИБЕЛА С МЕЖДУНАРОДНИ ДОНОРИ
Автор: Anonymous да 2009-08-26 @ 22:13 EEST
СТАРА ПЕСЕН НА Н.Ангелов!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди