изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:11 EET
"НЯКОЙ ЩЕ СЕ УДАВИ, АКО НЕ СПРАТ ДА КРАДАТ"    
НовиниЗа това алармира управителят на водното дружество В. Василев

"Изключително сериозен проблем ни създават неизвестни крадци, които прибягнаха до твърде рисковани набези. Вече имаме 5-6 откраднати крана от шахти на водопроводи и се притеснявам, че може би няма да е далеч времето, когато ще намерим и някой удавен в шахта. Крадат се кранове от водопровод с ширина 40 см, като там водата върви с 12-14 атмосфери налягане. За сравнение в домовете водата тече с налягане 3-4 атмосфери. При такова голямо налягане шахтите ни, които са с дълбочина около 2 м, се пълнят за секунди и просто някой ще се удави" - сподели притеснението си пред НДТ управителят на "ВиК" Величко Василев. Отделно набезите на наглите апаши нанасят щети на фирмата от по 3-4 хил. лв. за всеки кран. "Крановете са направени от чугун и срещу един такъв, предаден на вторични суровини могат да се вземат 5-6 лв. за 10-15 кг чугун" - каза още Василев.
Точно заради такава кражба днес селата от Оброчище до Свобода ще бъдат без вода, за да може да бъде възстановен откраднат кран в шахта. "Явно не се спират пред заключените шахти, разбиват и катинарите и след това с чукове разбиват и крадат крановете, но това е изключително опасно за живота на тези, които го правят", още веднъж заяви Василев.
 


Сходни връзки

"НЯКОЙ ЩЕ СЕ УДАВИ, АКО НЕ СПРАТ ДА КРАДАТ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"НЯКОЙ ЩЕ СЕ УДАВИ, АКО НЕ СПРАТ ДА КРАДАТ"
Автор: Anonymous да 2009-08-27 @ 08:50 EEST

да се издавят дано всички копърки...

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди