изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:20 EEST
ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА ОТ МИТНИЧЕСКИ СКЛАД ОСТАВА В АРЕСТА    
НовиниДобричкият окръжен съд отказа за пети път да измени наложената на 32-годишния Иван Й. К. от Добрич най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от Окръжния съд в Добрич.

 Той е обвиняем по дело за кражба от митнически склад, извършена при условията на опасен рецидив и в съучастие с други две лица. През декември миналата година тримата са разрушили част от тухлената стена на ползван от Митница - Добрич, склад за конфискувани стоки. През отвора те са изнесли кашони с цигари и алкохол - оценени на 43 407,50 лв. Стойността на откраднатото е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай. Иван К. е  задържан в ареста от 18.12.2008 г.
Той обжалва наложената му най-строга репресивна принуда с аргумент, че трябва да се грижи за болен родител. Според представителя на държавното обвинение обаче, по делото няма нови обстоятелства, които да обосновават искането.
Добричкият окръжен съд прецени, че няма основания за промяна на мярката за неотклонение и остави без уважение искането на Иван К. Той е обвиняем за тежко умишлено престъпление и опасността да се укрие или да извърши друго престъпление е нараснала многократно, предвид внесения в съда обвинителен акт срещу него и евентуалното търсене на гражданска отговорност.
Иван К. има основно образование, не е женен, осъждан е 6 пъти, работи в строителството.
Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Варна.
 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА ОТ МИТНИЧЕСКИ СКЛАД ОСТАВА В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди