изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:26 EEST
ПЕТЪР АНДРЕЕВ: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ПЛАЖНА ПОЛИЦИЯ    
ОбществоЗадължително трябва да има "Плажна полиция" и да се налагат глоби на туристите, които не спазват правилата за безопасно къпане. Това заяви пред репортер на НДТ ръководителят на "Водно спасяване" към Областния съвет на БЧК в Добрич Петър Андреев.

Поводът да го попитаме трябва ли да бъдат санкционирани недисциплинираните летовници е предложение на лекари от варненски медицински център на къпещите се при червен флаг да бъде налагана глоба от 100 лева.
Проблемите с туристите по отношение на къпането в морето са ежедневни, посочи Петър Андреев.  "При червен флаг слагаме такъв освен на вишката и на брега и пак влизат в морето", сподели той. И допълни категорично "Правят ни на пук". По думите на специалиста само санкции биха респектирали недисциплинираните, налагането им би било в полза както за самите тях, така и за спасителите на плажа.
Подготвя се предложение за създавате на "Плажна полиция" и налагане на глоби, каза още Петър Андреев. Той обясни, че за това се говори всяка пролет по време на семинари, свързани с водното спасяване. Очаква се предложение да бъде направено от сектор "Водно спасяване" към БЧК до Министерски съвет. Да се надяваме, че следващото лято санкциите вече ще бъдат въведени, каза още Андреев. НДТ
 


Сходни връзки

ПЕТЪР АНДРЕЕВ: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ПЛАЖНА ПОЛИЦИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЕТЪР АНДРЕЕВ: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ПЛАЖНА ПОЛИЦИЯ
Автор: Anonymous да 2009-08-27 @ 18:21 EEST

Да, полиция в близост до плажа трябва да има. Ама не, за да гони и глобява плажуващите за влизане в морето. Аз например и при червено мога да вляза, но не го правя, защото си знам мярката. Пък и малко му имам страха на нашето море. Инак и при вълнение съм плувал - трудно е, но чак пък да си обречен. Няма такова нещо. Не плашете хората с измислени опасности.

Спасителите са сложени там да помагат при нужда. Ако ще тормозят хората - няма грам полза от тях. Я си представете сега като се свири тъй здраво без важна причина, какъв сигнал трябва да се подаде ако има спешна сериозна опасност? Камбана ли трябва да бие?

А, и хората се наплашват много, и ако гледат на спасителите като едни "катаджии на плажа" ще започнат да се давят от срам, че са сгрешили в преценката си. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди