изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:46 EEST
ТАНЦОВ СЪСТАВ "БЪЛГАРКА" НА ФЕСТИВАЛ В ЖЕРАВНА    
НовиниОт 21 до 23 август тази година радетелите на автентичното, на българските битови традиции и фолклорни умения се събраха в селския парк Добромирица край Жеравна, съобщават от община Шабла.


Танцов състав "Българка " при читалище "Зора " град Шабла се представи с носии и мегдански хора. Амбициите на "Фестивала на фолклорната носия" е да се създаде автентична и естествена среда далеч от цивилизацията, далеч от мобилните връзки и градската динамика. На територията на фестивала е нямало човек без носия - основен и задължителен елемент от автентичното усещане, включително фотографите, операторите и журналистите, които са  работили за отразяването на фестивала. Един от най-значимите и запазени в България архитектурни резервати, посрещна с танци и песнопения изпълнители от различните краища на цялата страна - каба гайди, зурни от Петричко, нестинарски игри и кукери, самобитни занаяти и традиционни гозби, от които всеки можеше опита. Тази година имаше още пехливански борби и концерт на състави от Холандия, Гърция и Норвегия.
 


Сходни връзки

ТАНЦОВ СЪСТАВ "БЪЛГАРКА" НА ФЕСТИВАЛ В ЖЕРАВНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди