изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:20 EET
ВЛЕЗЕ В СИЛА ПРИСЪДАТА ЗА ОТВЛИЧАНЕТО НА ИВАН ИВАНОВ    
НовиниЕдин от осъдените вместо в затвора е в гроба след като бе застрелян

Варненският апелативен съд е потвърдил присъдата на двама от осъдените за отвличането на сина на добричкия бизнесмен Йордан Иванов - Иван. Магистратите са отхвърлили като неоснователна жалбата на двама от похитителите на 26-годишния младеж 33-годишните Тимур Куртсаид и Дончо Славов, съобщиха от окръжния съд в Добрич. Въз основа на това те потвърждават осъдителната присъда, определена от Добричкия окръжен съд. Срещу решението на Варненския апелативен съд е подадена жалба от адвоката на Тимур. На 24.07.2009 г. Тимур К. е изпратил молба до Върховния касационен съд, че оттегля жалбата и иска присъдата му да бъде изпълнена. Тя влиза в сила от 14.07.2009 г.
На 23 февруари Тимур Куртсаид, Дончо Славов и Петър Петров бяха признати за виновни, че в съучастие с други лица са участвали в организирана престъпна група, имаща за цел да отвлече сина на добрички бизнесмен, че са го отвлекли, че противозаконно са го лишили от свобода като деянието е извършено по начин, особено мъчителен  за здравето на пострадалия, а лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия, че са принудили баща му да се разпореди със свои пари за откуп. Тимур  бе осъден да лежи в затвора 6 години и 11 месеца. Дончо бе осъден на 6 години и 5 месеца при  строг затворнически режим. Петър получи 4 години и половина "лишаване от свобода" при общ затворнически режим. Решено бе тримата да платят и глоба от по 4 800 лв. Съдът конфискува ? идеална част от лек автомобил "Нисан Съни", собственост на Петров. Бащата на пострадалия бе конституиран като частен обвинител по едно от предявените на тримата обвинения, че са го принуждавали да се разпореди с 550 хил. EUR откуп за освобождаване на сина му, като са го заплашвали с убийството на момчето.
 Тимур К. и Дончо Сл. оспориха присъдата на Добричкия окръжен съд с претенция, че при постановяването й са допуснати съществени нарушения и е явно несправедлива с увеличението на наложеното им наказание "лишаване от свобода" с 2 години. Третият подсъдим по делото - 39-годишния Петър Д. П. е депозирал  становище, че не се присъединява към жалбата на другите двама. Варненският апелативен съд е преценил, че първата съдебна инстанция правилно е приложила Наказателния кодекс, като е приела, че подсъдимите са извършил като организирана престъпна група отвличането и искането на подкуп. Добричкият окръжен съд правилно е допуснал делото да протече като съкратено съдебно следствие. Към този момента е действало Тълкувателно решение на ВКС, според което съдът не би могъл да откаже процедурата, щом тя е поискана от обвиняемите. Правилно и мотивирано са определени и наказанията на всеки от подсъдимите, тъй като деянията и личността им са с изключително висока степен на обществена опасност. Съдът е отчел, че те са осъждани многократно, включително за съвместна престъпна дейност и към момента на извършване на отвличането са били разследвани за други престъпления, както и факта, че отвлеченият все още не е намерен.
Припомняме, че в средата на юни 34-годишният Дончо Славов бе застрелян вчера. Той е гръмнат с два куршума в областта на главата в дома си.
 


Сходни връзки

ВЛЕЗЕ В СИЛА ПРИСЪДАТА ЗА ОТВЛИЧАНЕТО НА ИВАН ИВАНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди