изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 12:34 EEST
С ИКОНОМИСАНИ 128 000 ЛЕВА ПРАВЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РЕМОНТИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоНа сесия бяха утвърдени 47 слети паралелки с ученици не по-малко от 10 и осем - с по-малко от 10 деца в клас

Основен ремонт на 12 сгради и рехабилитация на водопровод ще бъда извършени на територията на община Добричка благодарение на икономисани до момента 128 233 лева. Икономиите доведоха до промени в Инвестиционната програма за общината за настоящата година, предложени от кмета Петко Петков и гласувани на сесия на Общинския съвет вчера. 113 527 лева са икономисаните средства от целевата субсидия, останалите 14 760 лева са от собствени средства за капиталови разходи. Допълнително ще бъдат ремонтирани сградите на три кметства - в селата Подслон, Владимирово и Генерал Колево, на детските градини в Лясково и Бранище, на читалищата в Батово, Смолница, Овчарово и Методиево, на клубовете на пенсионера във Ведрина и Драганово и на здравната служба в Хитово. Предвидена е и рехабилитация на водопровода в село Сомуилово.
На сесията бе приета информация за текущото изпълнение на бюджета на община Добричка за първите шест месеца на годината. От нея става ясно, че изпълнението на приходите от имуществени данъци и неданъчни приходи за периода е 32, 98 процента от годишния план. Изпълнението на приходите за финансиране на делегирани от държавата дейности е 51,18 процента. Набелязани са мерки за подобряване на събираемостта на собствените приходи и ограничаване разходите по бюджета, най-вече в частта за местни дейности, финансирани със собствени приходи. От предложена на съветниците справка стана ясно, че разходите за местни дейности през шестмесечието са в размер на 20,73 процента. В докладната е посочено, че въпреки че бюджетът на общината за 2009 година се изпълнява в условията на финансова и икономическа криза, бюджетната година ще бъде приключена успешно. Местните парламентаристи взеха решение за дофисансиране на дома за деца, лишени от родителски грижи, "Добруджанче" в село Овчарово. От докладна записка става ясно, че предвидените от държавата средства са абсолютно недостатъчни за обезпечаване на нормалното му функциониране. В тази връзка бе решено общината да отпусне допълнително 33 550 лева. Съветниците гласуваха и 35 000 лева за изграждането на сграда за детска градина в село Алцек. Решение за строежа бе взето на заседание на ОбС през февруари т. г., за целта бяха гласувани 200 000 лева. Към настоящия момент сградата е напълно готова, остават довършителните дейности по благоустрояването и въвеждането й в експлоатация. Гласуваните допълнителни средства са за цялостното оборудване на новата детска градина - за кухненско обзавеждане, мебели за детската занималня, спално помещение, лекарски кабинет и др.
На сесията бе прието предложение на кмета Петко Петков за съществуването на самостоятелни и слети паралелки в учебните заведения в общината през учебната 2009/ 2010 година. Слетите паралелки с не по-малко от 10 ученици ще са 47. Община Добричка ще ги дофинансира с 52 194 лева за периода 15 септември до 31 декември т. г. Ще има и осем слети паралелки с по-малко от 10 ученици - в училищата в селата Паскалево, Смолница, Стефан Караджа, Ведрина и Бенковски, те също ще бъдат дофинансирани от общината.
Съветниците на община Добричка гласуваха промени в Наредба №8 за определяне размера на общинските такси и цени на услуги. Промените бяха наложени заради липсата в досега действащата наредба на такса за одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж на фотоволтаични системи. Според решението на ОбС одобряването на инвестиционен проект и издаване на разрешение за строеж на ветрогенератори ще струва 1 процент от проектната стойност, но не по-малко от 20 000 лева. При фотоволтаичните системи процентът е 0,5, но не по-малко от 500 лева/ дка. НДТ
 


Сходни връзки

С ИКОНОМИСАНИ 128 000 ЛЕВА ПРАВЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РЕМОНТИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди