изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:16 EEST
РИОСВ-ВАРНА, НАПОМНЯ ЗА ЕВРОДЕНЯ БЕЗ АВТОМОБИЛИ    
ЕкологияОт пресцентъра на РИОСВ - Варна, съобщиха, че са информирани всички кметове на територията на област Добрич и Варна за предстоящата кампания Европейска седмица на мобилността, която ще протече от 16 до 22 септември. В рамките на кампанията 22 септември е обявен за европейски ден без автомобили.

От екоинспекцията припомнят, че страната ни се включва за седми път в инициативата, която тази година е под надслов „Да подобрим градския климат”.
Европейската седмица на мобилността се организира от ЕК с цел да се насърчи поведение на хората и действия на институциите, които да са в съответствие с принципите на устойчивото развитие и по-специално да са насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряването качеството на живот на европейските граждани. И двата вида категории градове – участващи или поддържащи Европейската седмица на мобилността и Европейския ден без автомобили на 22 септември трябва да се регистрират в официалния сайт на Европейската комисия - http://www.mobilityweek-europe.org/index.php?lang=en, допълват от пресслужбата на РИОСВ-Варна. Градовете, които участват в седмицата подписват Европейската харта на градовете. Тя се подписва от кмета на града и се изпраща в МОСВ.
 


Сходни връзки

РИОСВ-ВАРНА, НАПОМНЯ ЗА ЕВРОДЕНЯ БЕЗ АВТОМОБИЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди