изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:15 EEST
НОВ ИНЦИДЕНТ С ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ    
НовиниПиян заряза колата си на жп прелез и предизвика и втора влакова катастрофа

В събота сутринта централните медии съобщиха за нови инциденти с влакове. Отново една от катастрофите е с влака Кардам-София. Някъде около 5 часа в събота сутринта влакът Кардам - София е премазал автомобил на жп прелез в междугарието Роман - Мездра-изток, съобщиха централните медии. Колата преминавала през релсите въпреки спуснатите бариери. Малко преди тренът да връхлети върху возилото шофьорът успял да се измъкне, а колата цялата попаднала под локомотива. Наложило се да бъде изпратена друга композиция, която да превози пътниците.
Още един такъв инцидент предизвика катастрофа. Пиян преминал през жп прелез по трасето на влака София - Варна. Тъй като "Рено"-то му заседнало на релсите, той зарязал автомобила си и се прибрал да спи. В 3.15 влака от София за Варна връхлетял върху колата, изоставена върху релсите без опознавателни знаци. Инцидентът станал причина три часа по-късно да пристигне влакът на гара Варна, а пътниците да изпаднат в ужас и паника.
Според статистика на ЕС нашата страна е с най-голям брой охраняеми жп прелези, но и с най-голям брой инциденти по тях, пишат централни медии.
Припомняме, че най-голямата влакова трагедия се случи на 28 февруари 2008 г. точно с влака София - Кардам. Малко преди полунощ в близост до Червен бряг в кушет вагона на влака избухва пожар, при който загинаха 9 души. Телата на жертвите бяха овъглени до неузнаваемост и на експертите бяха нужни четири дни, за да ги идентифицират. Четири от жертвите бяха от Добрич, а загиналата д-р Галина Иванова бе от Генерал Тошево. Градът обяви траур след трагедията, а след това ежегодно се отслужва панихида в памет на невинните жертви и се прави водосвет за здравето на живите.
 


Сходни връзки

НОВ ИНЦИДЕНТ С ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди