изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:38 EEST
РУСКИ ВЕТЕРИНАРИ ПРОВЕРИХА 32 ПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ФИРМИ    
НовиниПриключи проверката на руските ветеринари на 32 български месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. 


Одитирани са фирми, които са заявили интерес да търгуват на руския пазар. Очакванията на инспекторите от Националната ветеринарномедицинска служба са повечето от проверените предприятия да бъдат одобрени за износ на продукция за Русия. Руските експерти ще обобщят и анализират събраната при посещението информация и ще я предоставят на Руската държавна комисия за одобряване на предприятията. Руската мисия стартира на 17 август и се състоя по инициатива на Националната ветеринарномедицинска служба.
На заключителна среща в НВМС руските ветеринарни инспектори обясниха, че едно от основните изисквания за достъп до руския пазар е предприятията да изпълняват нормите на руското законодателство за лабораторен контрол за остатъци в суровините като антибиотици, пестициди и др. вредни вещества.
Българската и руската страна предвиждат да си сътрудничат и при обмяната на опит в сферата на лабораторния контрол.
 


Сходни връзки

РУСКИ ВЕТЕРИНАРИ ПРОВЕРИХА 32 ПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди