изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:41 EEST
ДНЕС Е КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ    
НовиниДнес изтича крайният срок, в който могат да се правят предложения за удостояване със званието “Почетен гражданин на Добрич” за 2009 г.

Номинациите се правят до Общинския съвет. До края на миналата работна седмица в местния парламент бяха постъпили шест номинации. НДТ вече съобщи за първите пет. А именно: Атанас Колев Генчев – заслужил музикант и музикален педагог, създател на ансамбъла на народни песни и танци “Добруджа”, носител на ордени и медали; Александър Господинов Александров – главен художествен ръководител на фолклорен танцов ансамбъл “Добротица”, удостоен с “Кристална лира”, носител на много отличия и награди; Хрипсиме Вартан Мъгърдичан – педагог, преподавател във Вечерна гимназия и Техникума по икономика; инж. Петър Савов – работил за превръщането на Добрич в модерно селище, участвал в инженерното устройство на града; Веселин Иванов Бончев – общественик, дългогодишен директор на хуманитарна гимназия, носител на значка “Отличник на Министерството на народната просвета”, заслужил деятел на БЧК, председател на Временния Изпълком, зам.-кмет на Добрич.
Постъпила е и шеста номинация. Тя е за Иван Жечев – краевед, фолклорист, родоизследовател.
Припомняме, че според одобрения от Общински съвет Правилник за разглеждане на предложенията за удостояване със званието “Почетен гражданин”, предложенията се разглеждат от комисия от общественици и общински съветници, ръководена от председателя на Общинския съвет. Решението се взема от Общинският съвет. Званието се обявява на тържествената сесия на 25 септември, когато Добрич чества своя празник.
 


Сходни връзки

ДНЕС Е КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди