изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:23 EEST
ОРКЕСТРИТЕ - ПРЕДПОЧИТАНИ НА СВАТБИ ПРЕД ДИДЖЕИТЕ    
ПразнициБисер Николов - управител на ресторант "Албена" към висше училище Международен колеж в Добрич, пред НДТ


- Г-н Николов, бихте ли разказали за предстоящото  надсвирване на сватбарски оркестри?
 - Празничното надсвирване на сватбарски оркестри ще се проведе на 7 септември от 18.30 часа в Летния театър. Посветено е на 6 септември - Деня на Съединението. Организатори са община Добрич и Висше училище Международен колеж. Празничното надсвирване ще се проведе за втора поред година. Тази година сме поканили три от най-изявените в Добрич оркестри - "Мелодия", "Извор" и "Добруджански авлиги". Общината и ВУМК подаряват този концерт на добричлии, защото входът е безплатен. Оркестър "Добруджански авлиги" участваха в празничното надсвирване и миналата година, "Мелодия" и "Извор" ще се представят за първи път. Всеки един от оркестрите ще участва с 30 минутна програма. Ще бъде представена сватбарска народна музика, набляга се на добруджанския фолклор.
- Как възникна идеята за подобно надсвирване на сватбарски оркестри, каква е целта му?
- Няма никаква комерсиална рамка, прави се, защото хората имат нужда от тази музика и тя трябва да се предлага. В ресторанта, на който съм управител, на седмица се правят по една-две сватби. И всички те са с оркестри. Това говори, че хората обичат тези оркестри, че държат на тях.
- Искате да кажете, че в Добрич, за разлика от други градове в страната, диджеите не са изместили народната музика на сватбите?
- Тенденцията е точно обратна на тази във Варна, например. В нашия край се котират, търсят се сватбарските оркестри. В нашия ресторант за последните две години само веднъж сватба е водена от диджей. Когато хората дойдат да уговарят сватба не казват: "Дай някаква музика", а искат оркестър.
- Очаквате ли да има интерес към празничното надсвирване?
- Надявам се. Миналата година надсвирването на сватбените оркестри се проведе в зала "Добрич". Хората споделяха, че толкова пълна не са я виждали откакто е създадена. Имаше стотина души, които слушаха извън залата. Искам да споделя, че с институции като община Добрич и Висше училище Международен колеж проблеми с организацията не може да има.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА 
 


Сходни връзки

ОРКЕСТРИТЕ - ПРЕДПОЧИТАНИ НА СВАТБИ ПРЕД ДИДЖЕИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди