изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:31 EEST
Москва: Сталин не е Хитлер!    
По света
Шефът на руската дипломация Сергей Лавров разкритикува опитите да се приравни политиката на Сталин и на Хитлер, квалифицирайки ги като "връх на историческия ревизионизъм", предаде Франс прес, цитирана от БТА.


"Дори и по време на Студената война никой не се е опитвал да приравни нацисткия режим и диктатурата на Сталин", отбелязва руският външен министър пред вестник 'Росийская газета". 
Лавров изтъква, че историята на Втората световна война е била пренаписвана неведнъж и че елементи на този подход, диктувани от идеологически възгледи, е имало и в Съветския съюз.
"Опитът да се постави знак на равенство между подписването на германско-съветския пакт за ненападение и започването на Втората световна война от Хитлер малко след това се превърна във връх на историческия ревизионизъм", смята Лавров и добавя, че двете събития са напълно излезли от общия исторически контекст.
Пактът Рибентроп-Молотов от 23 август 1939 г. доведе до разделянето на Полша между Съветския съюз и нацистка Германия и до нахлуването на СССР в Литва, Латвия и Естония, припомня Франс прес.
Русия редовно отхвърля критиките за ролята на Съветския съюз по време на Втората световна война, определяйки ги като опити за фалшифициране на историята. Москва се възприема като освободител на Полша и балтийските страни, въпреки че в тях мнозина смятат СССР за окупатор. dir.bg
 


Сходни връзки

Москва: Сталин не е Хитлер! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди