изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:41 EEST
„Южен поток” ще стане много по-бързо, смята Бойко Борисов    
НовиниСофия. Предишното правителство нито си е платило таксите по „Бургас-Александруполис”, нито е направило нещо по финансирането на АЕЦ „Белене”. На мястото за АЕЦ „Белене” правителството е оставило една гола поляна. Предишният кабинет умишлено е изхарчило резервите, за да бъде лишено следващото правителство от инструменти, с които да работи.

Това каза министър-председателят на Република България Бойко Борисов в предаването на БНТ „Денят започва”. Българската позиция за АЕЦ „Белене” е до ноември да бъдат изготвени финансово-икономическите разчети и тогава да бъде обявено колко ще струва проектът и дали е изгоден, заяви той. По „Южен поток” проблеми няма. И „Набуко” и „Южен поток” са еднакво добри за България, но според него „Южен поток” ще стане много по-бързо. Затова България трябва да продължи да държи на него.
Борисов е казал на Владимир Путин, че руските технолози трябва да убедят българското общество, че „Бургас-Александруполис” е изгоден и няма да повлия не българския туризъм и няма да създаде опасност от екокатастрофа. След три месеца и по трите обсъждани проекта правителството ще излезе с категорично становище.
Премиерът смята, че не е възможно депутати да участват в сделки със заменки с цел да се облагодетелстват лично. Още днес депутатите, за които има такива съмнения, ще разяснят в Народното събрание за какво става въпрос.
„Аз съм сигурен, че ще бъдат разкрити поръчителите на атентата”, заяви Борисов във връзка с взрива в Разлог. През цялото време той е бил информиран по случая.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

„Южен поток” ще стане много по-бързо, смята Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди