изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:13 EEST
Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция    
Парламент

 

Единственият представител на Земеделското движение става независим, ще работи конструктивно за избирателите си в Добрич. Депутатът Венцислав Върбанов напусна Парламентарната група на Синята коалиция. Заявлението за това е внесено в Деловодството на Народното събрание вчера.



Решението ми е подкрепено и от политическото ръководство на партията, която представлявам, заяви Върбанов. То е свързано с некоректното отношение на лидерите на СДС и ДСБ към коалиционните си партньори в парламента.

 

Като депутат четвърти мандат и единствен представител на „Обединените земеделци” в Синята коалиция имам волята да следвам коалиционата политика и да спазвам предизборните споразумения, които се подписват, подчерта Върбанов. Не е редно обаче лидерите на двете десни партии да обжалват законността на изборния резултат в Русе и Добрич, без дори да са разговаряли с мен или с останалите си коалиционни партньори, заяви депутатът.

 

Партията „Обединени земеделци” взе решение да се яви на парламентарните избори заедно със СДС и ДСБ и досега сме били лоялни партньори, подчерта Върбанов. Според него подписаното споразумение тази година, и най-вече коалиционната култура, предполагат решенията на политическите партии да се обсъждат конструктивно, като се съпоставят всички аргументи. Лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов са упълномощени да представляват Синята коалиция, но не и да вземат самостоятелни решения.

 

Ние, земеделците сме водили винаги почтенна и ясна политика, без да променяме политическата си ориентация. Няма да се присъединявам към нито една парламентарна група, ще работя обективно и конструктивно за избирателите си в Добруджа, заяви Върбанов.

 

Върбанов си тръгна обиден на Костов и Димитров
02 септември 2009 / Nеws.dir.bg
Венцислав Върбанов напуска ПГ на "Синята коалиция" заради жалба на нейните съпредседатели Иван Костов и Мартин Димитров до Конституционния съд във връзка с решение на ЦИК за прехвърляне на мандати, след парламентарните избори.
Това обясни пред журналисти в Народното събрание Върбанов, цитиран и от БТА. В началото на днешното заседание в пленарна зала беше прочетено заявление от депутата за излизане от ПГ на "Синята коалиция".
С решение на ЦИК беше извършена промяна на мандатите в 19 МИР-Русе и 8 МИР-Добрич, в резултат на което в Народното събрание от Добрич влезе Венцислав Върбанов, вместо от Русе Михаил Михайлов (СДС). Решението е било обжалвано от двамата съпредседатели на коалицията Иван Костов и Мартин Димитров пред Конституционния съд. Според Върбанов ("Обединени земеделци") това е станало без да бъде обсъдено с коалиционните партньори и в парламентарната група, което е некоректно и недопустимо.
Не можех досега да повярвам, че жалбата е подписана от Иван Костов и Мартин Димитров, а не от Михаил Михайлов, който има интерес от това, заяви Венцислав Върбанов.
За решението си Върбанов имал и подкрепата на Постоянното присъствие на "Обединени земеделци". ПП на "Обединени земеделци" счита, че действията на двамата съпредседатели нанасят удар върху единството на "Синята коалиция", се посочва в становище по случая.
Венцислав Върбанов добави, че предстои форум на земеделците, на който ще се реши какво да бъде по-нататъшното им коалиционно поведение. Той дори обяви, че е готов да напусне парламента, ако неговите избиратели от Добрич поискат това. Дотогава ще остане независим народен представител.
В коментар на думите на Венцислав Върбанов съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров изрази съжаление от напускането на групата.
Решението, според него, е прибързано и емоционално. Претенцията на Върбанов и недоволството му е, че жалбата до КС беше подписана от Иван Костов и от мен, отбеляза той. Според Димитров, в търсене на истината е нямало начин да не бъде отправено питане до съда.
Димитров се надява, че Венцислав Върбанов ще промени решението си и след известно време ще се върне обратно в ПГ на "Синята коалиция".

 

 

 

 


Сходни връзки

Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция
Автор: Anonymous да 2009-09-02 @ 13:07 EEST

Браво, Венци!

По-добре достойно независим, отколкото политическа подлога!

Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция
Автор: Anonymous да 2009-09-02 @ 15:43 EEST

за затвора си ти ..........а не независим

Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция
Автор: Anonymous да 2009-09-03 @ 15:16 EEST

Земеделците вече имат официално присаствие в парламента. Които не уважават земеделците губят играта

 

Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция
Автор: Anonymous да 2009-09-04 @ 09:29 EEST

Аз съм земеделски производител и се срамувам,че Венци ще ни представлява в парламента.За никой не е тайна,че като земеделски министър тоя тип окраде чрез подставени лица добруджа!Стилиян от Спасово е един от мекеретата му.Защо никой не разследва този случай,за земите ,базите автогарата и ДАП в Ген Тошево?????????

Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция
Автор: Anonymous да 2009-09-04 @ 10:00 EEST

А ти плати ли си рентата и по колко лева даде на декар на собствениците?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди